Miscanthus sinensis 'Gracillimus'

Prachtriet
Hoogte plant bij levering
5-10 cm | Pot 9x9cm
Prijs
2,89
m2
=
Aantal Planten


Profiteer van onze staffelkorting
Va. 2 stuks
€ 3,29
Va. 6 stuks
€ 3,19
Va. 12 stuks
€ 3,09
Va. 24 stuks
€ 2,99
Va. 96 stuks
€ 2,89

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Prachtriet

De Miscanthus sinensis 'Gracillimus', ook wel Prachtriet genoemd is een reusachtige, hoogopgaande en polvormende siergras. Het gras heeft een prachtige groeiwijze, een lust voor het oog! De bladeren zijn groen van kleur met een witte middennerf die sierlijk meebewegen met de wind. De Miscanthus sinensis 'Gracillimus' bloeit zelden in ons klimaat, maar wanneer de plant dit wel doet ontwikkelen zich in de maanden september en oktober bruinroze (bronskleurige) bloempluimen. Desondanks is een decoratieve tuinplant die veel wordt toegepast in moderne, strakke tuinen.

De standplaats van de Miscanthus sinensis 'Gracillimus' dient een zonnige tot half beschaduwde plek in de tuin te zijn op een waterdoorlatende bodem. Hierbij leent het Prachtriet zich perfecte als solitaire siergras maar is als een groepsbeplanting ook erg mooi. Uiteindelijk bereikt deze tuinplant een hoogte van zo'n 180-200 cm. De Miscanthus is een goede, winterharde siergras en laat zich makkelijk combineren met andere tuinplanten.

De Miscanthus sinensis 'Gracillimus' (Prachtriet) kun je voordelig online kopen bij tuinplanten webshop Plant & Grow.

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Miscanthus sinensis 'Gracillimus'

Artikelnummer
99
Levertijd
3-6
werkdagen
Geslacht
Miscanthus (bekijk alle soorten)
Groeivorm(en)
Opgaande tot bossige groeiwijze
Hoogte plant bij levering
5-10 cm Pot 9x9cm
Volwassen hoogte plant
200 cm
Bloeikleur
Bruin, Roze
Bloeimaand(en)
September, Oktober
Bladkleur
Groen
Standplaats
Zon, Halfschaduw
Plantafstand
± 6 per m2
Grondsoort
Alle grondsoorten, goed doorlatend
Toepassing
Border, Groepsbeplanting, Solitair
Groenblijvend
Nee
Winterhardheid
Zeer
Geurend
Nee
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
 • Jaarrond te planten
 • Gemakkelijke plant
 • Decoratief blad

  Miscanthus sinensis 'Gracillimus' Combineren met andere planten

  Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Miscanthus sinensis 'Gracillimus'. Deze planten zijn los van elkaar, maar ook als complete borderpakketten te bestellen.  Miscanthus sinensis 'Gracillimus' Verzorging en onderhoud  Aanplanten

  Voordat je begint met aanplanten is het raadzaam eerst de grondbewerking uit te voeren zoals beschreven op onze pagina over grondbewerking en plantinstructies. Het groeisucces van de plant is namelijk voor een groot deel afhankelijk van de bodem. Omdat de Miscanthus sinensis ‘Gracillimus’ potgekweekt is (en daardoor een goed ontwikkeld wortelgestel) kan deze ieder seizoen aangeplant worden, met uitzondering van een vorst- of sneeuwperiode.

  Om ervoor te zorgen dat de plant zich goed kan wortelen, is het aan te raden om na het aanplanten de bodem voldoende vochtig te houden. Zeker in periodes van veel zon en hoge temperaturen. Plant hierbij de Miscanthus sinensis ‘Gracillimus’ op een zonnige of half beschaduwde plaats in de tuin waarbij een planthoeveelheid van ± 6 stuks per vierkante meter (potmaat 9x9 cm) aangehouden kan worden.


  Bemesten

  Bio Tuinmest
  25
  95
  Per st.

  De Miscanthus sinensis ‘Gracillimus’ kan het beste 2 keer per jaar bemest worden. Gebruik hierbij een meststof die relatief kort werkt (4 maanden). Het voordeel van deze meststoffen is dat ze de voedingsstoffen in vrij korte tijd vrijlaten voor de plant. Omdat de plant met name in het voorjaar en zomer hard groeit, is er op dat moment een enorme behoefte aan voeding. Strooi daarom in het voorjaar (maart/april) en de zomer (juni/juli) de mestkorrels rondom de plant. Doe dit bij voorkeur op een moment dat er regen wordt voorspeld. Zodra de meststof in contact komt met vocht, worden de mineralen vrijgelaten.

  Het tijdig bemesten van de Miscanthus sinensis ‘Gracillimus’ zorgt voor een goede groei en bloei. Tevens verhoogt het de vitaliteit van de plant, vermindert het de kans op ziekte en plagen en zorgt voor een mooiere bladkleur.


  Snoeien

  Snoei het gras in het voorjaar (april) pas tot 10 cm boven de grond terug, net voordat de plant begint met uitlopen. De afgestorven (bruine) plantdelen van de Miscanthus sinensis ‘Gracillimus’ vormen in de winter een beschermlaag tegen vorst. Daarnaast zijn ze bladeren en stengels tot ver in de winter decoratief, zeker wanneer de plant bedekt is met een laagje rijp.


  Water geven

  De Miscanthus sinensis ‘Gracillimus’ heeft een gemiddelde waterbehoefte. Bij aanhoudende droogte tijdig water geven om te voorkomen dat de plant uitdroogt. Hierbij is het beter om het siergras in een keer rijkelijk te voorzien van water, dan iedere dag een klein beetje. Dit stimuleert namelijk het wortelgestel van de plant om zelf op zoek te gaan naar water in de bodem. Gebruik bij voorkeur opgevangen regenwater om de plant te besproeien.


  Scheuren

  Om ervoor te zorgen dat de Miscanthus sinensis ‘Gracillimus’ goed blijft groeien en in model blijft is het belangrijk dat het siergras na enkele jaren, ± 3 jaar wordt gescheurd. Hiermee wordt bedoeld dat de plant in zijn geheel wordt uitgegraven en opgesplitst in meerdere plantdelen. De kern van de plant kan in de meeste gevallen worden weggegooid. De jonge, gezonde plantdelen zitten in de meeste gevallen aan de buitenkant. Deze dienen weer opnieuw geplant te worden. Dit proces (wat om de 3 jaar herhaalt dient te worden) wat ook wel delen wordt genoemd zorgt ervoor dat de plant jaar in, jaar uit bloei- en groeikrachtig blijft. Het beste tijdstip om de Miscanthus sinensis ‘Gracillimus’ te delen is het voorjaar of najaar op een bewolkte dag.


  Handig voor erbij
  Bijpassende producten voor tuinplanten
  Bio Tuinmest
  25
  95
  Per st.
  Potgrond compact
  44
  99
  Per st.
  Plantenvoeding
  10
  95
  Per st.
  Plantbooster
  12
  95
  Per st.
  Beoordelingen van onze klanten

  Beoordelingen van onze klanten over

  Miscanthus sinensis 'Gracillimus'
  Er zijn nog geen reviews toegevoegd.

  Voeg beoordeling toe
  Betaalmethodes

  Wij zijn gecertificeerd!
  Thuiswinkel Waarborg
  Hulp nodig?

  Neem contact op met onze klantenservice

  Onze socials

  Volg ons op social media


  Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.