Festuca (Zwenkgras/Blauw schapengras)

Zwenkgras (Festuca) planten bestellen 
De Festuca, ook wel Zwenkgras of (blauw) Schapengras genoemd is een geslacht uit de grassenfamilie (Poaceae). Van nature komt de Festuca voor in Midden- en Zuid-Europa op met name zonnige en stenige terreinen. Voedingsarme (losse en schrale) gronden die niet te vochtig en niet te rijk zijn aan voedingstoffen zijn het beste voor deze plant. De groeiwijze van het Zwenkgras is polvormend en zal in tegenstelling tot sommige andere siergrassen niet gaan woekeren.

Meer informatie


Filter
Pagina 1 / 1
  • Toon
 
15 cm
1 Review
2
29
Va.
Populair
20 cm
2
09
Va.
40 cm
2 Reviews
Blauw schapengras
Festuca glauca
1
99
Va.
Populair
30 cm
3 Reviews
1
99
Va.

Het blad van de Festuca is zeer fijn (naaldvormig) en heeft, afhankelijk van de soort een veelal groene of blauwe kleur. Hoe zonniger de standplaats, hoe mooier de kleur van de plant. Dit is met name bij de blauwe varianten zoals de Festuca glauca en Festuca glauca 'Elijah Blue' het geval. In de winter kan het blad tijdelijk een wat meer groene kleur krijgen, maar zal vervolgens in het voorjaar en zomer met de nodige zonnestralen weer prachtig blauw verkleuren.

Wetende wat de eigenschappen zijn van het Zwenkgras, kun je de plant het beste op een zonnige plek in de tuin zetten. Belangrijk is dat de grond voldoende luchtig is en daarbij niet te vochtig. De Festuca is dan ook perfect te gebruiken voor op de warme, zonnige en droge plekken van de tuin. Geef jaarlijks maar een klein beetje mest en geef niet teveel water. Dit klinkt misschien tegenstrijdig, maar de Festuca zal dan het mooist zijn. Het schapengras is een perfect borderplant die ook als bodembedekker en in vakbeplantingen toegepast kan worden. Hierbij laat het Zwenkgras zich perfect combineren met andere laagblijvende planten. De bekendste Festuca soorten worden niet veel hoger dan 40 cm. Hierbij zijn de (veelal geelbruine) aren die hoog boven het blad uitsteken al meegerekend.

Plant & Grow levert uitsluitend Festuca soorten die goed groeien in ons klimaat. Na bestelling worden binnen enkele werkdagen de Zwenkgras planten al bij je thuisbezorgd. Om beschadiging aan planten te voorkomen, verpakken wij al onze Festuca planten op een zorgvuldige en stevige manier zodat de kwaliteit blijft behouden. Omdat wij volledig achter ons product staan, geven wij aangroeigarantie op ons gehele assortiment Schapengras planten.

 

Festuca kopen bij Plant & Grow

Wie opzoek is naar een makkelijke, wintergroene en onderhoudsarme siergras die er daarbij nog eens erg mooi uitziet, zal zeker geen spijt krijgen van het Zwenkgras. Alle Festuca soorten in het assortiment van Plant & Grow zijn potgekweekt, en kunnen daardoor jaarrond geplant worden. Bestel de Schapengras planten vandaag nog in onze webshop en binnen 1 tot 5 werkdagen heb je de grassen al in huis!


Niet zeker of deze plant iets is voor in jouw tuin?

Vul hieronder het contactformulier in en wij nemen spoedig contact met je op.
Betaalmethodes

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

Onze socials

Volg ons op social media


Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.