Geranium (Ooievaarsbek)

Ooievaarsbek (Geranium) planten bestellen
De Geranium, ook wel Ooievaarsbek genoemd is een van de meest gebruikte en bekendste (tuin)planten uit het geslacht van de Ooievaarsbekfamilie. De plant is bij een kleine groep mensen ook bekend onder de naam Pelargonium. Plant & Grow levert uitsluitend soorten die als buitenplant gebruikt kunnen worden, dus niet de eenjarige. Er zijn zo'n 600 verschillende soorten bekend waarvan een heleboel winterharde Geranium als tuinplant worden gebruikt. Deze zijn veelal afkomstig uit Zuid-Europa.

Meer informatie


Filter
Pagina 1 / 1
  • Toon
 
Aanbieding
50 cm
2,99
2
39
Va.
50 cm
2
49
Va.
Populair
40 cm
Ooievaarsbek
Geranium 'Rozanne'
3
89
Va.
25 cm
20 cm
2
59
Va.
30 cm
2
39
Va.
40 cm
30 cm
Populair
40 cm
40 cm
Ooievaarsbek
Geranium nodosum
2
49
Va.
30 cm
Bloedooievaarsbek
Geranium sanguineum
2
29
Va.
40 cm
2
29
Va.
Rechtstreeks van de kweker
Aangroei garantie
Populair
25 cm
2
29
Va.
25 cm
2
19
Va.
60 cm
uitverkocht
50 cm
uitverkocht

De meeste Geraniums hebben een wat kruipende groeiwijze waardoor ze ook wel als bodembedekker worden ingezet. Het blad is groen van kleur en voelt zacht aan. De bladeren zijn tevens aromatisch en verspreiden een typische Geraniumgeur. Er wordt gezegd dat muggen niet van deze geur houden en dus met een Ooievaarsbek op afstand gehouden kunnen worden.De Ooievaarsbek groeit op vrijwel iedere grondsoort op een zonnige tot half beschaduwde standplaats. Voorkeur gaat uit naar een vochthoudende, humusrijke grond. Bemest de plant jaarlijks, maar overdrijf hierin niet. Als de tuingeranium teveel wordt bemest zal de plant met name in blad toenemen en minder bloemen gaan vormen. Daarbij kan de plant soms wat 'slap' worden. 

Afhankelijk van de soort, varieert de hoogte van de Ooievaarsbek tussen de 10 tot 100 cm. De meeste soorten die wij in onze tuinen gebruiken zijn zo rond de 30-40 cm hoog en laten zich hierbij eenvoudig combineren met andere vaste planten. Ook in bloemkleur kunnen de Geraniums variëren. Zo zijn er Ooievaarsbek planten met roze, paarse, oranje, lila, gestreepte en donkerrode bloemkleuren.

 

Geranium kopen bij Plant & Grow

Wie kiest voor een Geranium zal hier zeker geen spijt van krijgen. Het is een erg dankbare plant die relatief onderhoudsarm is. Wacht dus niet langer en bestel de Ooievaarsbek vandaag nog in onze webwinkel. Binnen 1 tot 5 werkdagen wordt de Geranium bij je thuisbezorgd, vers vanaf de kweker en zorgvuldig verpakt.

 


Niet zeker of deze plant iets is voor in jouw tuin?

Vul hieronder het contactformulier in en wij nemen spoedig contact met je op.
Betaalmethodes

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

Onze socials

Volg ons op social media


Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.