Campanula persicifolia 'Coerulea'

Perzikbladklokje
Hoogte plant bij levering
5-10 cm | Pot 9x9cm
Prijs
1,99
m2
=
Aantal Planten


Profiteer van onze staffelkorting
Va. 2 stuks
€ 2,39
Va. 6 stuks
€ 2,29
Va. 12 stuks
€ 2,19
Va. 24 stuks
€ 2,09
Va. 96 stuks
€ 1,99

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Perzikbladklokje

De Campanula persicifolia 'Coerulea', ook wel Perzikbladklokje genoemd is een bladverliezende vaste plant met een polvormende en opgaande groeiwijze. De plant vormt stengels die steil omhoog groeien waaraan zich prachtige blauwe tot blauwpaarse, klokvormige bloempjes vormen in de manden juni, juli en augustus. Hierbij zaait de Campanula persicifolia 'Coerulea' zich eenvoudig uit waardoor er verspreid in de tuin nieuwkomelingen van deze vaste plant uit de grond kunnen schieten. De langwerpige, lancetvormige bladeren van de Campanula persicifolia 'Coerulea' zijn groen van kleur. Met name aan de voet van de plant vormt zich een dik bladerdek. Aan de bloemstengels vormen zich relatief weinig bladeren.

De standplaats van de Campanula persicifolia 'Coerulea' dient bij voorkeur een half beschaduwde plek in de tuin te zijn op een liefst voedselrijke en vochthoudende grond. Uiteindelijk bereikt de Campanula persicifolia 'Coerulea' een hoogte van zo'n 80 cm, soms oplopend tot 100 cm. Hierbij leent de vaste plant zich perfect voor in een border en is daarbij zeer eenvoudig te combineren met andere tuinplanten. Aangezien de Campanula persicifolia 'Coerulea' een opgaande groeiwijze heeft en daarbij tot één meter hoog kan worden, is de plant perfect te gebruiken voor achteraan in de border. Verder is de Campanula persicifolia 'Coerulea' een zeer winterharde tuinplant en heeft weinig onderhoud nodig.

De Campanula persicifolia 'Coerulea' (Perzikbladklokje) bestel je voordelig online bij tuinplanten webshop Plant & Grow.

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Campanula persicifolia 'Coerulea'

Artikelnummer
240
Levertijd
1-5
werkdagen
Geslacht
Campanula (bekijk alle soorten)
Groeivorm(en)
Opgaande groeiwijze
Hoogte plant bij levering
5-10 cm Pot 9x9cm
Volwassen hoogte plant
80 cm
Bloeikleur
Blauw, Paars
Bloeimaand(en)
Juni, Juli, Augustus
Bladkleur
Groen
Standplaats
Halfschaduw
Plantafstand
± 9 per m2
Grondsoort
Humusrijke grond, Vochthoudende grond
Toepassing
Border, Groepsbeplanting
Groenblijvend
Nee
Winterhardheid
Zeer
Geurend
Nee
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
  • Jaarrond te planten
  • Snelgroeiend
  • Rijkbloeiend
  • Wat gevoelig voor luizen

Campanula persicifolia 'Coerulea' Combineren met andere planten

Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Campanula persicifolia 'Coerulea'.


Geen producten gevonden voor de geselecteerde criteria.


Campanula persicifolia 'Coerulea' Verzorging en onderhoudAanplanten

Voordat je begint met aanplanten is het raadzaam eerst de grondbewerking uit te voeren zoals beschreven op onze pagina over grondbewerking en plantinstructies. Het groei- en bloeisucces van de plant is namelijk voor een groot deel afhankelijk van de bodem. Omdat de Campanula persicifolia ‘Coerulea’ potgekweekt is (en daardoor een goed ontwikkeld wortelgestel) kan deze ieder seizoen aangeplant worden, met uitzondering van een vorst- of sneeuwperiode.

Om ervoor te zorgen dat de plant zich goed kan wortelen is het aan te raden om na het aanplanten de bodem voldoende vochtig te houden. Zeker in periodes van veel zon en hoge temperaturen. Plant hierbij de Campanula persicifolia ‘Coerulea’ op een half beschaduwde plek in de tuin waarbij een plantafstand van ± 9 stuks per vierkante meter (potmaat 9x9 cm) aangehouden kan worden.


Bemesten

Bio Tuinmest
15
99
Per st.

Om de plant bloei- en groeikrachtig te houden is het belangrijk dat je de Campanula persicifolia ‘Coerulea’ op tijd bemest. Het beste is om de plant 2 keer per jaar te bemesten: één keer in het voorjaar (maart/april) en een keer in de zomer (juni/juli). Gebruik hierbij een meststof die in 120 dagen alle voedingsstoffen heeft vrijgegeven. Met name in de lente en de zomermaanden groeit de plant hard en heeft op dat moment dan ook een flinke behoefte aan voedingstoffen.

Door dus twee keer per jaar tijdig te bemesten voorkom je dat de plant een mesttekort krijgt en minder vatbaar wordt voor ziekte en plagen. De meststof zorgt namelijk ook dat de vitaliteit van de plant toeneemt.


Snoeien

De Campanula persicifolia ‘Coerulea’ is bladverliezend. Dit betekent dat de plant in het najaar en winter bovengronds afsterft. Naarmate de temperaturen in het voorjaar weer stijgen, zal de plant weer opnieuw uitlopen. Het beste moment om de Campanula persicifolia ‘Coerulea’ terug te snoeien is wanneer de nieuwe uitlopers in het voorjaar zichtbaar worden. Snoei hierbij de oude, bruine plantdelen zo’n 5 tot 10 cm boven de grond terug. Door de plant in het voorjaar pas terug te snoeien verklein je de kans op schade door vorst in de winter. De oude, verdorde plantdelen bieden namelijk van nature een beschermlaag tegen bevriezing van de plant.


Water geven

De Campanula persicifolia ‘Coerulea’ heeft een normale waterbehoefte. Dit houdt in dat de plant, wanneer deze eenmaal is geworteld, alleen bij aanhoudende droogte water dient te krijgen. Voor het wortelgestel van de plant is het beter om in één keer rijkelijk water te geven dan iedere dag een klein beetje. Hiermee stimuleer je de wortels van de plant om ook zelf op zoek te gaan naar water in de bodem. Geef bij voorkeur in de vroege ochtend of late avond water zodat er zo min mogelijk water verdampt. Gebruik indien mogelijk opgevangen regenwater uit bijvoorbeeld een regenton.


Scheuren

Wanneer de Campanula persicifolia ‘Coerulea’ zo’n ± 3 jaar in de tuin staat, moet deze worden gescheurd. Hierbij wordt de plant in het voorjaar of najaar, in zijn geheel uitgegraven. Vervolgens wordt de plant in meerdere delen opgesplitst waarbij de jonge, gezonde plantdelen worden terug geplant. Vaak zitten deze aan de buitenkant van de uitgegraven plant. De kern kan in de meeste gevallen worden weggegooid. Deze is te oud waarbij de groeikracht is verdwenen. Door tijdig te scheuren, ook wel delen genoemd hou je de plant jong en vitaal. Hierdoor blijft de plant groei- en bloeikrachtig. Ook te groot geworden planten kunnen op deze manier terug in model gebracht worden.


Bijzonderheden

De Campanula persicifolia 'Coerulea' kan tijdens de bloei soms wat steun gebruiken. Dit komt omdat de bloemstengels wat topzwaar kunnen worden. Om het knakken van de stengels te voorkomen kan de vaste plant ondersteund worden met bijvoorbeeld bamboestokken of een plantensteun.


Handig voor erbij
Bijpassende producten voor tuinplanten
Bio Tuinmest
15
99
Per st.
Potgrond compact
4
99
Per st.
Plantenvoeding
10
95
Per st.
Plantbooster
12
95
Per st.
Beoordelingen van onze klanten

Beoordelingen van onze klanten over

Campanula persicifolia 'Coerulea'
Er zijn nog geen reviews toegevoegd.

Voeg beoordeling toe
Betaalmethodes

Wij zijn gecertificeerd!
Thuiswinkel Waarborg
Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

Onze socials

Volg ons op social media


Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.