Berberis thunbergii 'Atropurpurea Nana'

  • Onderhoudsarm
  • Groenblijvend
  • Decoratief blad


Tijdelijk uitverkocht
Dit product is momenteel niet leverbaar.


Planteigenschappen:  
Artikelnummer: 125
Geslacht: Berberis
Uiteindelijke hoogte: 60 cm
Bloeikleur: Geel
Bloeimaand(en): Mei, Juni, Juli
Bladkleur: Roodbruin
Aantal planten: ± 
3 per m2
Standplaats: zon, halfschaduw
Toepassing: Border, Groepsbeplanting, Solitair
Winterhardheid: Goed
Groenblijvend: Nee
Meer informatie  
Grondsoort: Alle grondsoorten
Combi. mogelijkheden:
Geurend: Nee
Vruchten: Ja
Minder informatie  

De Berberis thunbergii 'Atropurpurea Nana' kan op dit moment aangeplant worden. Meer informatie, zie aanplanten
Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Zuurbes

De Berberis thunbergii 'Atropurpurea Nana', ook wel Zuurbes of Japanse berberis genoemd is een bladverliezende, laagblijvende sierheester met een vrij compacte, bolvormige groeiwijze. De bladeren zijn ovaalvormig en roodbruin tot paarsrood van kleur. In de herfst krijgt de heester prachtige herfstkleuren.

In de maanden mei, juni en juli bloeit de Berberis thunbergii 'Atropurpurea Nana' met gele bloempjes waarna er felrode bessen ontstaan. Uiteindelijk kan de Zuurbes een hoogte van circa 60 cm behalen, maar is door middel van snoei ook lager te houden. 

De Berberis thunbergii 'Atropurpurea Nana' kan als border plant worden gebruikt (zowel solitair of groepsbeplanting), maar kan eventueel ook als haagplant worden toegepast. De standplaats van de Japanse berberis dient een zonnige of half beschaduwde plek in de tuin te zijn. De Berberis thunbergii 'Atropurpurea Nana' is een goede winterharde tuinplant.

De Berberis thunbergii 'Atropurpurea Nana' (Zuurbes) bestel je voordelig online bij tuinplanten webshop Plant & Grow.


Berberis thunbergii 'Atropurpurea Nana' combineren met andere planten

Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Berberis thunbergii 'Atropurpurea Nana'.


€ 3,39
Heuchera 'Caramel' Purperklokje
Purperklokje
Heuchera 'Caramel'
ZonHalfschaduw
 
40cm


Verzorging en onderhoud Berberis thunbergii 'Atropurpurea Nana'


Aanplanten

De Berberis thunbergii ‘Atropurpurea Nana’ is potgekeekt. Hierdoor kan de plant, ongeacht het seizoen jaarrond aangeplant worden zolang het op 't moment van aanplanten maar niet vriest of sneeuwt. Om te zorgen dat de plant goed gaat wortelen is het belangrijk om na aanplanten rijkelijk water te geven. Vooral in de eerste periode na aanplanten moet de bodem voldoende vochtig zijn.

Wij adviseren om ongeveer 3 stuks per m2 (bij een potmaat Ø 17cm pot) te zetten op een zonnige standplaats. Om te zorgen dat de Berberis thunbergii ‘Atropurpurea Nana’ goed kan groeien dient eerst op de juiste manier grondbewerking verricht te worden. De tuinexperts van Plant & Grow hebben alle tips en adviezen voor je die te vinden zijn op onze pagina over grondbewerking en plantinstructies.


Bemesten

€ 12,99
Pokon Bio Tuinmest Pokon Bio Tuinmest

Pokon Bio Tuinmest

Om ervoor te zorgen dat de Berberis thunbergii ‘Atropurpurea Nana’ goed blijft groeien, is het raadzaam om de plant twee keer per jaar te bemesten. Doe dit in de maanden maart en juni en bemest hierbij met een meststof die in 4 maanden tijd de voedingstoffen vrijgeeft aan de plant. Naast dat bemesting zorgt voor een betere groei en bloei, verhoogt het de weerstand van de plant waardoor deze minder vatbaar is voor ziekte en plagen.

Bemest bij voorkeur op een tijdstip wanneer er regen wordt voorspelt. Zodra de meststof in contact komt met vocht worden de voedingsstoffen vrijgegeven. De plant kan dan direct de voedingsstoffen opnemen. Door 2 maal per jaar te bemesten voorkom je een mesttekort bij de plant.


Snoeien

De Berberis thunbergii 'Atropurpurea Nana' hoeft nauwelijks gesnoeid te worden. Is de borderplant toch te groot geworden? Snoei de heester dan in het voorjaar of najaar terug te gewenste lengte. Gebruik hiervoor een scherpe snoeischaar.


Water geven

De Berberis thunbergii ‘Atropurpurea Nana’ dient bij aanhoudende droogte tijdig water te krijgen. Hierbij geldt, hoe warmer en zonniger de standplaats (eventueel in combinatie met wind), hoe sneller de bodem uitdroogt en dus hoe sneller de plant water nodig heeft. Voor de ontwikkeling van het wortelgestel is het beter om de plant in een keer rijkelijk te voorzien van water, dan iedere dag een klein beetje. Vang je regenwater op in de tuin? Gebruik dan dit water om kosten te besparen en het milieu minder te belasten.Reviews over de Berberis thunbergii 'Atropurpurea Nana'

Nog geen reviews toegevoegd


Bij Plant & Grow betaal je veilig en vertrouwd met

Betaalmethodes