Aster (Herfstaster/Alpenaster)

Herfstaster (Aster) planten bestellen
De Aster is een plant uit het geslacht van de composietenfamilie (Compositae of Asteraceae). De Nederlandse naam voor deze plant is hetzelfde als het Latijns, namelijk Aster of Herfstaster genoemd en is afkomstig uit Europa, Noord-Amerika en Azië. Hoewel de plant een wat oudbollig imago heeft is de plant bezig met een comeback. Hoveniers en tuinarchitecten gebruiken weer steeds meer de Herfstasters wat de plant ook zeker verdient! Momenteel bestaan er vele honderden soorten Asters die soms onderling maar weinig van elkaar verschillen. Plant & Grow biedt hierbij de meestgebruikte en mooiste soorten.

Meer informatie


 
€ 1,69
Aster ageratoides 'Asran' Herfstaster
Zon
 
 
70cm
€ 1,59
Aster alpinus 'Happy End' Alpenaster
ZonHalfschaduw
 
20cm
€ 5,95
Aster frikartii 'Mönch' Herfstaster
Zon
 
50cm
€ 1,89
Aster novae-angliae ‘Purple Dome’ Herfstaster
Tijdelijk
uitverkocht
Aster ageratoides 'Ashvi' Herfstaster
ZonHalfschaduw
 
50cm
Tijdelijk
uitverkocht
Aster alpinus Alpenaster
Alpenaster
Aster alpinus
ZonHalfschaduw
 
 
25cm
Tijdelijk
uitverkocht
Aster alpinus 'Albus' Alpenaster
Zon
 
20cm
Tijdelijk
uitverkocht
Aster dumosus 'Lady in Blue' Herfstaster
ZonHalfschaduw
 
 
40cm
Tijdelijk
uitverkocht
Aster lateriflorus 'Horizontalis' Herfstaster
ZonHalfschaduw
 
 
70cm
Tijdelijk
uitverkocht
Aster novi-belgii 'Marie Ballard' Herfstaster
ZonHalfschaduw
 
 
90cm

De (Herfst)aster is over het algemeen en bladverliezende vaste plant met een polvormende en opgaande groeiwijze. Het blad is groen van kleur een veelal lancetvormig. De bloeiperiode varieert  per soort, sommige in het voorjaar en zomer maar de meest bekende Asters in het najaar. Afhankelijk van de soort, bloeit de Herfstaster met witte, blauwe, paarse of roze bloemen (enkel- of dubbelbloemig). De bloempjes zijn relatief klein, maar wel in grote hoeveelheden aanwezig. Hierdoor transformeert je tuin in een ware bloemenzee. Daarnaast zijn hommels, bijen en vlinders dol op de bloemen. Sommige bloemen zouden eetbaar zijn, maar Plant & Grow levert uitsluitend Herfstasters als decoratie in de tuin.

Asters zijn perfecte vaste planten voor in een border. Ze laten zich makkelijk combineren met andere tuinplanten en bloeien relatief laat. Hierdoor kun je kleurrijke borders creëren die lange tijd attractief zijn. De Herfstaster groeit goed op een zonnige tot half beschaduwde plek op een voedzame en waterdoorlatende bodem. Afhankelijk van de soort, varieert de hoogte grofweg tussen de 20-100 cm. Omdat de Aster wat gevoelig is voor meeldauw, is het aan te raden de Asters ver genoeg uit elkaar te zetten zodat er genoeg luchtcirculatie is. Ook andere tuinplanten mogen niet te dicht tegen de Herfstaster worden gezet.

Aster kopen bij Plant & Grow

De Aster is een fantastische (laatbloeiende) vaste plant. Wacht niet langer en bestel de Herfstaster vandaag nog in onze webwinkel. Binnen enkele dagen (1 tot 4 werkdagen) worden de Asters met aangroeigarantie en rechtstreeks vanaf de kweker, bij je thuisbezorgd.

 


Niet zeker of deze plant iets is voor in jouw tuin?

Naam
Email
Welke kleur heeft gras?
Vraag en/of opmerking
 


Bij Plant & Grow betaal je veilig en vertrouwd met

Betaalmethodes