Alyssum montanum 'Berggold'

  • Jaarrond te planten
  • Onderhoudsarm
  • Potgekweekt


Tijdelijk uitverkocht
Dit product is momenteel niet leverbaar.


Planteigenschappen:  
Artikelnummer: 268
Geslacht: Alyssum
Uiteindelijke hoogte: 20 cm
Bloeikleur: Geel
Bloeimaand(en): April, Mei, Juni
Bladkleur: Groen, Grijs
Aantal planten: ± 
9 per m2
Standplaats: zon
Toepassing: Border, Groepsbeplanting, Randbeplanting
Winterhardheid: Zeer
Groenblijvend: Ja
Meer informatie  
Grondsoort: Alle grondsoorten, bij voorkeur kalkminnend
Combi. mogelijkheden:
Geurend: Ja
Vruchten: Nee
Minder informatie  

De Alyssum montanum 'Berggold' kan op dit moment aangeplant worden. Meer informatie, zie aanplanten
Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Schildzaad

De Alyssum montanum 'Berggold', ook wel Schildzaad genoemd is een wintergroene vaste plant. Het blad is groengrijs van kleur en in de maanden april, mei en juni bloeit de Alyssum montanum 'Berggold' met gele bloempjes, welke geurend zijn.

Uiteindelijk bereikt het Schilzaad een hoogte van zo'n 20 cm hoog. Omdat de plant niet al te hoog wordt is deze zeer geschikt als randbeplanting.

De standplaats van de Alyssum montanum 'Berggold' dient bij voorkeur een zonnige plek in de tuin te zijn. Daarbij doet de plant het zeer goed op grinderige en stenige gronden. Het Schildzaad leent zich perfect voor in een border of als rotsplant. De Alyssum montanum 'Berggold' is een zeer winterharde tuinplant.

De Alyssum montanum 'Berggold' (Schildzaad) kun je voordelig online kopen bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.


Alyssum montanum 'Berggold' combineren met andere planten

Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Alyssum montanum 'Berggold'.


€ 1,59
Arenaria montana Zandkruid
ZonHalfschaduw
 
25cm


Verzorging en onderhoud Alyssum montanum 'Berggold'


Aanplanten

Voor de Alyssum montanum ‘Berggold’ dient het aantal planten per vierkante meter zo’n 9 stuks te zijn (bij een potmaat van 9x9 cm). Hierbij verlangt de plant naar een zonnige standplaats. Omdat de plant potgekweekt is, kan deze jaarrond aangeplant worden. Uitzondering hierop is wanneer het vriest of sneeuwt. Zijn de temperaturen boven nul, dan kan er ieder jaargetijde aangeplant worden.

Om goed van start te gaan is het raadzaam om onze grondbewerking en plantinstructies op te volgen. Een goede bodem is namelijk van grote invloed op de ontwikkeling van de plant. Na aanplanten en de eerste periode daarna is het (zeker bij zonnige, warme dagen) belangrijk op tijd water te geven zodat de plant goed kan wortelen.


Bemesten

€ 12,99
Pokon Bio Tuinmest Pokon Bio Tuinmest

Pokon Bio Tuinmest

Om mooie, gezonde en goed groeiende planten te behouden is het belangrijk om te zorgen dat er geen mesttekort optreed. Het is daarom raadzaam om de Alyssum montanum ‘Berggold’ twee keer per jaar te bemesten. Doe dit de eerste keer in de maand maart en herhaal dit vervolgens voor een tweede keer in de maand juni. Strooi hierbij de korrels rondom of tussen de planten, liefst niet in de planten in verband met kans op bladverbranding.

Gebruik hierbij een (organische) meststof die zo’n 120 dagen werkt. Deze meststoffen geven in korte tijd alle voedingsstoffen vrij die de plant goed kan gebruiken omdat de Alyssum montanum ‘Berggold’ met name in deze periode hard groeit. Zo voorkom je een mesttekort en verhoog je tevens de weerstand van de plant. De plant is daardoor weer minder vatbaar voor ziekte en plagen.


Snoeien

Uitgebloeide bloemen van de Alyssum montanum ‘Berggold’ kunnen na de bloei weggesnoeid worden. Eventueel zou je na de bloei ook de gehele plant wat terug kunnen snoeien om zo een compacte plant te behouden. Deze zal vervolgens in de zomermaanden weer opnieuw jonge uitlopers vormen.


Water geven

Ten opzichte van andere tuinplanten, heeft de Alyssum montanum ‘Berggold’ relatief weinig water nodig. De plant doet het goed op droge gronden. Na aanplanten is het wel raadzaam tijdig water te geven, maar wanneer de plant eenmaal geworteld is hoeft de Alyssum montanum ‘Berggold’ alleen bij aanhoudende droogte wat water te krijgen. Ook voor de opname van voedingsstoffen is het belangrijk dat de bodem niet te lang droog is.


Scheuren

Om te zorgen dat de Alyssum montanum ‘Berggold’ groei- en bloeikrachtig blijft is het raadzaam om de plant na ± 3 jaar te scheuren. Hierbij wordt de plant in zijn geheel uitgegraven, in meerdere delen opgesplitst en vervolgens de jonge, gezonde plantdelen terug geplant. In de meeste gevallen zullen dit de buitenste plantdelen zijn. Oude plantdelen kunnen worden weggegooid. Het scheuren, ook wel delen genoemd kun je het beste doen in het voorjaar of het najaar. De plant bevind zich in deze jaargetijde in een relatief rustigere periode en gaat de energie van de plant sneller naar het wortelgestel.Reviews over de Alyssum montanum 'Berggold'

Nog geen reviews toegevoegd


Bij Plant & Grow betaal je veilig en vertrouwd met

Betaalmethodes