Voordat je begint met aanplanten is het raadzaam eerst de grondbewerking uit te voeren zoals beschreven op onze pagina over grondbewerking en plantinstructies. Het groei- en bloeisucces van de plant is namelijk voor een groot deel afhankelijk van de bodem. Omdat de Waldsteinia ternata potgekweekt is (en daardoor een goed ontwikkeld wortelgestel) kan deze ieder seizoen aangeplant worden, met uitzondering tijdens vorst of sneeuw.
Om ervoor te zorgen dat de plant zich goed kan wortelen, is het raadzaam om na het aanplanten de bodem voldoende vochtig te houden. Zeker in periodes van veel zon en hoge temperaturen. Plant hierbij de Waldsteinia ternata met een planthoeveelheid van ± 12 stuks per vierkante meter (potmaat 9x9 cm).
Ten opzichte van andere planten, hoeft de Waldsteinia ternata vrijwel niet gesnoeid te worden. Als je de Waldsteinia ternata in vakbeplantingen of langs terrassen/padden gebruikt kun je jaarlijks de randen wat bijsnoeien om een 'strak' geheel te vormen. Uitgebloeide bloemen hoeven niet weggesnoeid te worden, deze vallen vanzelf van de bodembedekker.
De Waldsteinia ternata heeft een bovengemiddelde waterbehoefte. Dit komt omdat de plant vrij oppervlakkig wortelt. Zodra er langdurige droogte is met hoge temperaturen en veel zon droogt de bovenste laag van de bodem snel uit. Om te voorkomen dat de bodembedekker uitdroogt is het belangrijk de plant tijdig water te geven. Maak bij voorkeur gebruik van opgevangen regenwater. Hiermee belast je het milieu minder en bespaar je in kosten van drinkwater.
Droogteverschijnselen bij de Waldsteinia ternata zijn zeer goed zichtbaar. Het blad word slap en gaat hangen. Zodra de bodembedekker snel daarna water krijgt staat het blad binnen zeer korte tijd weer overeind.
Na verloop van tijd wil de Waldsteinia ternata nog wel eens zijn bloeikracht verliezen. Dit kan voorkomen worden door ieder jaar met een schop in het vroege voorjaar (begin maart) de wortels/twijgen 'te beschadigen'. Dit kun je simpelweg doen door met een schop in een vast patroon tussen de dichtgegroeide planten te steken, maar wrik hierbij niet met de spade. Dit stimuleert het wortelgestel en de vorming van nieuwe twijgen wat de bloei-intensiteit ten goede komt.