Vinca (kleinbladige/grootbladige Maagdenpalm)

Maagdenpalm (Vinca) planten online bestellen
De Vinca, ook wel bekend als Maagdenpalm is een bodembedekkende en groenblijvende plant uit de maagdenpalmfamilie (Apocynaceae). Van nature komt de plant voor in Europa, Noordwest-Afrika en delen van Azië. De Maagdenpalm) vormt lange, kruipende twijgen die zich over de grond verspreiden. Zodra een deel van de tak in contact komt met de grond, wortelt de Maagdenpalm op deze plek. Hierdoor kan de plant zich snel en sterk uitbreiden.

Meer informatie


Filter
Pagina 1 / 1
  • Toon
 
Populair
20 cm
5 Reviews
Maagdenpalm
Vinca minor
1
99
Va.
Populair
15 cm
2 Reviews
1
99
Va.
Populair
10 cm
1 Review
2
19
Va.
Aanbieding
15 cm
2,29
1
89
Va.
Populair
40 cm
Maagdenpalm
Vinca major
uitverkocht
20 cm
uitverkocht
15 cm
uitverkocht

Om die reden wordt Vinca veelal als bodembedekker gebruikt in onze tuinen. Hierbij maken we grofweg onderscheid tussen de kleinbladige (minor) - en grootbladige (major) Vinca. De Maagdenpalm heeft ovaal tot lancetvormige bladeren, overstaand en afhankelijk van de soort groen van kleur tot bontkleurige varianten. De bloemkleur varieert tussen blauw, paars en wit. Jaarrond vormt de Vinca bloemen, waarbij in het vroege voorjaar de meeste bloempjes tot ontwikkeling komen. Kleinbladige Maagdenpalmen hebben bloemen van zo'n 2,5 cm groot, grootbladige Vinca's tot zo'n 7,5 cm. Het verschil in bladgrootte en bloemgrootte is ongeveer factor 3. Vroeger werd de Maagdenpalm gebruikt als afweer tegen hekserij en om ontstekingen te genezen. Tegenwoordig worden de stoffen die de Vinca bevat synthetisch geproduceerd. Plant & Grow levert de Vinca uitsluitend als tuinplant en is een van de meest gebruikte bodembedekkers. Maagdenpalm kopen kan voordelig in onze webshop.

De Vinca is een plant die weinig onderhoud nodig heeft en groeit op vrijwel iedere doorlatende grondsoort in zowel de zon, half schaduw als schaduw. Het is dan ook een makkelijk tuinplant die veel wordt toegepast. Afhankelijk van de soort, wordt de Maagdenpalm niet hoger dan zo'n 20 cm. Hierbij leent de plant zich perfect voor in een border, plantenbakken en om grote oppervlaktes mee aan te planten. Omdat de Maagdenpalm een kruipende groeiwijze heeft zal de bodem na verloop van tijd bedekt zijn met een tapijt van groene twijgen en bladeren waardoor onkruid geen kans krijgt om zich te ontwikkelen. Vinca laat zich daarbij makkelijk combineren met andere onderhoudsarme tuinplanten. De meestgebruikte Maagdenpalmen zijn de Vinca minor (maagdenpalm blauw), Vinca minor 'Gertrude Jekyll' (maagdenpalm wit) en Vinca minor 'Atropurpurea' (maagdenpalm paars). Door middel van stekken in de plant makkelijk te vermeerderen.

 

Maagdenpalm kopen bij Plant & Grow

De Maagdenpalm is een onderhoudsvriendelijke en gemakkelijk tuinplant. Door de kruipende groeiwijze is de Vinca perfect als bodembedekker te gebruiken. Wacht niet langer en bestel de planten vandaag nog in onze webshop. Binnen 1 tot 5 werkdagen heb je de Maagdenpalm planten al in huis.

 

Vinca (kleinbladige/grootbladige Maagdenpalm) Veelgestelde vragen

Alle veelgestelde vragen over Vinca (kleinbladige/grootbladige Maagdenpalm)


Wanneer (kleine) Maagdenpalm planten?

Alle Maagdenpalm planten van Plant & Grow zijn potgekweekt en kunnen daardoor jaarrond aangeplant worden, zolang de bodem maar niet bevroren is. Je bent dus niet afhankelijk van bepaalde plantseizoenen.


Hoe snel groeit Maagdenpalm?

De Maagdenpalm is een snelgroeiende plant. Wanneer de plant in het voorjaar wordt aangeplant met een plantdichtheid van zo'n 6 tot 9 stuks per m2, dan is de bodem in het najaar onder normale omstandigheden dichtgegroeid.


Hoe Maagdenpalm planten?

Plant de Maagdenpalm op een doorlatende bodem, zo'n 6 tot 9 stuks per vierkante meter. Zet de planten zo'n 30-40 cm uit elkaar.


Hoe en wanneer Maagdenpalm snoeien?

De Vinca hoeft weinig gesnoeid te worden. Wanneer de plant te ver over een pad of terras is gegroeid, kun je deze het beste met een heggenschaar terugsnoeien. Dit kan zowel in het voorjaar, zomer als herfst.


Wanneer bloeit Maagdenpalm?

De Maagdenpalm bloeit vroeg in het jaar (voorjaar) in de maanden maart, april en mei.


Hoe duur is Maagdenpalm?

Wat kost Maagdenpalm is een veelgestelde vraag. Voor de actuele prijzen en beschikbaarheid, zie onze soorten Maagdenpalm op deze pagina.


Maagdenpalm waar te koop?

De Vinca kan voordelig online gekocht worden in onze webshop. Rechtstreeks van de kweker en met aangroeigarantie geleverd.


Wat combineren met Maagdenpalm?

Deze plant laat zich eenvoudig combineren met andere tuinplanten aangezien de Vinca zowel in de zon als schaduw groeit. Op iedere productpagina worden mooie plantcombinaties per Maagdenpalm soort weergeven. Over het algemeen zijn de Maagdenpalm soorten erg mooi in combinatie met Vrouwenmantel of Klokjesbloem.


Hoeveel maagdenpalm per m2?

Zo'n 6 tot 9 stuks per vierkante meter.


Niet zeker of deze plant iets is voor in jouw tuin?

Vul hieronder het contactformulier in en wij nemen spoedig contact met je op.
Betaalmethodes

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

Onze socials

Volg ons op social media


Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.