Verzendkosten, levertijd & bezorging

Alle informatie met betrekking tot verzendkosten, levertijd & bezorging vind je hieronder.

Verzendkosten

Plant & Grow brengt de volgende verzendkosten in rekening:

 

Verzendkosten - Pakket
Bij ieder product staat de verzendmethode weergegeven (zie planteigenschappen). Plant & Grow brengt de volgende verzendkosten in rekening voor zendingen die met de pakketdienst (95% van ons assortiment) worden verstuurd:

Verzendkosten Nederland & Belgie:
Bestellingen onder € 100,-  |  € 7,95 verzendkosten
Bestellingen boven € 100,- |  Gratis verzending!

 

Verzendkosten - Pallet  
Bij ieder product staat de verzendmethode weergegeven (zie planteigenschappen). Plant & Grow brengt de volgende verzendkosten in rekening voor zendingen (grote tuinplanten en bomen) die met een vrachtwagen (5% van ons assortiment) worden bezorgd:

Verzendkosten Nederland & België:
Bestellingen onder € 350,- |  € 39,95 verzendkosten
Bestellingen boven € 350,- | € 19,95 verzendkosten

 

Levertijd

De levertijd bedraagt 1 tot 4 werkdagen na ontvangst van betaling. De verpakkingstijd hiervan inclusief transport naar de klant is doorgaans minder dan 24 uur. Mocht het door omstandigheden niet mogelijk zijn de bestelde tuinplanten binnen 4 werkdagen te leveren, dan wordt je daarvan per e-mail of telefonisch op de hoogte gebracht.

De orderstatus van je bestelling en de verwachte leverdag kun je inzien door in te loggen op onze orderstatus pagina.

*** LET OP: Tijdelijk aangepaste levertijden ivm winterperiode (klik voor meer info) ***

 

Verzending

Plant & Grow maakt voor pakketzendingen gebruik van DPD. Grote tuinplanten en bomen worden op een pallet verzonden en door een transportbedrijf (ook kleine vrachtwagen mogelijk) bij je thuisbezorgd. Om beschadiging aan planten te voorkomen, verpakken wij al onze tuinplanten op een zorgvuldige en stevige manier zodat de kwaliteit blijft behouden. Op het moment dat je bestelling klaar staat voor verzending ontvang je van ons een e-mail. Tevens ontvang je later nog een e-mail met track & trace code zodat je de bestelling kunt volgen.

 

Verpakking

Het verpakken van planten vereist zorgvuldigheid. Plant & Grow heeft een speciale manier van verpakken ontwikkeld waarbij wij zonder kwaliteitsverlies onze planten kunnen versturen. Wij verpakken onze tuinplanten daarom ook op een zorgvuldige en stevige manier zodat de kwaliteit blijft behouden. Tevens zijn alle tuinplanten voorzien van een plantetiket zodat je precies weet welke soort welke plant is. Na ontvangst van je bestelling adviseren wij om de tuinplanten zo spoedig mogelijk uit de verpakking te halen (en water te geven).

Bezorging

Op de dag van levering zelf ontvang je van DPD in de ochtend een e-mail (controleer je spam-box) over het tijdstip van levering. Weet je dan al dat je niet thuis bent? Volg dan de instructies op uit de e-mail van DPD. Je hebt hierbij de mogelijkheid om het bezorgadres of de bezorgdag te wijzigen, het pakket te laten bezorgen bij een afhaalpunt in de buurt of neerzettoestemming te geven.

Blijk je toch niet thuis te zijn en was bezorging bij de buren ook niet mogelijk? Op het niet-thuis-bericht, dat door de chauffeur voor je is achtergelaten, lees je wat je kunt doen om de bestelling alsnog zo spoedig mogelijk in ontvangst te nemen.

Voor bezorging op een van de Waddeneilanden rekenen wij een toeslag van €7,50

 

Plantcondities bij levering

De planten die Plant & Grow aanbiedt komen rechtstreeks uit de kwekerij en worden pas aangeboden als ze door de kwaliteitseisen van de kweker zijn gekomen. Vervolgens volgt er door Plant & Grow een tweede kwaliteitscontrole. Lees hieronder aanvullende informatie met betrekking tot de plantcondities bij levering:

1. Het doel van de kweker is om een zo'n kwalitatief mogelijk product te kweken. Hierbij is een mooi vertakte plant met een gezond en degelijk wortelgestel belangrijker dan 'een grote plant met veel bloemen'. In sommige gevallen zal de kweker zijn planten juist extra snoeien want, snoeien doet groeien! Hoewel de plant er soms na het snoeien tijdelijk even minder mooi uitziet, komt dit de kwaliteit van de plant ten goede. De plant zal namelijk mooier vertakken waardoor de plant voller wordt en een beter wortelgestel ontwikkelt. Het voorwerk wat de kweker dus verricht, komt in jouw tuin pas tot zijn recht. Houdt er dus rekening mee dat sommige planten bij levering, kortgeleden in de kwekerij gesnoeid kunnen zijn.

2. Plant & Grow levert jaarrond planten. Houdt hierbij rekening dat planten levende producten zijn die per seizoen (enorm) kunnen verschillen in uiterlijk (foto's kunnen afwijken van de werkelijkheid). Denk hierbij aan bloei, grootte of kleur van de plant. De genoemde planthoogtes zijn dan ook gemiddelde over het gehele jaar gezien. Sommige planten sterven in het late najaar en winter bovengronds af, andere zijn net uitgebloeid of kunnen verkleuren en/of de bladeren verliezen. Dit zijn allemaal natuurlijke verschijnsels wat niets zegt over de kwaliteit van de plant. Daarbij is het tijdstip van opkweek in de kwekerij van invloed hoe de plant eruit ziet en de manier van opkweken (in kas of open lucht). Voor meer informatie, zie ons blogbericht: Plantcondities bij levering: waar moet je rekening mee houden?

 

Afhalen

Plant & Grow biedt de volgende twee afhaalmogelijkheden:

 

Optie 1: Afhalen bij een DPD afhaalpunt bij jou in de buurt
Je kunt je bestelling bij een afhaalpunt in de buurt laten bezorgen. Met ruim 1.600 afhaalpunten is er altijd wel één in de buurt. Deze optie, afhalen bij een DPD parcelshop (afhaalpunt), kun je tijdens het bestelproces aangeven. Ideaal wanneer je overdag vaak niet thuis bent. Bekijk hier alvast de afhaalpunten bij jou in de buurt. 

 

Optie 2: Afhalen bij Plant & Grow in Beek en Donk (Noord Brabant)
Wanneer je de planten wilt afhalen in Beek en Donk dien je de bestelling wel gewoon via onze webshop te plaatsen en te betalen. Tijdens het bestelproces vul je bij het venster 'Eventuele vraag of opmerking (optioneel)' in, dat je de planten graag wilt ophalen in Beek en Donk.

Wanneer er (afhankelijk van de ordergrootte) verzendkosten worden gerekend kies je bij stap 2 de betaalmethode 'Overboeking'. Verzendkosten hoeven namelijk bij afhalen in Beek en Donk niet betaald te worden aangezien er niets verstuurd hoeft te worden. Verrekende verzendkosten (in het winkelmandje en op de orderbevestiging die je per e-mail ontvangt) kun je via de betaaloptie 'Overboeking' dan zelf nog in mindering brengen (tijdens het internetbankieren). Plant & Grow neemt vervolgens contact met je op zodra de bestelling klaar staat voor afhalen. Dit is binnen 1 tot 4 werkdagen mogelijk.

Betaalmethodes
Wij zijn gecertificeerd!
Thuiswinkel Waarborg
Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

Onze socials

Volg ons op social mediaAlle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.