Pulsatilla vulgaris 'Rubra'

Wildemanskruid
Hoogte plant bij levering
5-10 cm | Pot 9x9cm
Prijs
2,09
m2
=
Aantal Planten


Profiteer van onze staffelkorting
Va. 2 stuks
€ 2,49
Va. 6 stuks
€ 2,39
Va. 12 stuks
€ 2,29
Va. 24 stuks
€ 2,19
Va. 96 stuks
€ 2,09

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Wildemanskruid

De Pulsatilla vulgaris 'Rubra', ook wel Wildemanskruid genoemd is de rood-bloeiende variant die al vroeg in het jaar voor kleur zorgt in de tuin. De bloeiperiode breekt aan in de maanden maart, april en mei. Hierbij vormt de plant grote, klokvormige bloemen die in verhouding tot de rest van de plant erg groot zijn. De kern van de bloem heeft een gele kleur wat samen een mooi contrast vormt.

Na de bloei vormt de Pulsatilla vulgaris 'Rubra' decoratieve, pluizige zaaddozen waardoor het in tegenstelling tot veel andere planten, niet raadzaam is om de uitgebloeide bloemen weg te nemen. Deze zijn namelijk de de bloei nog erg decoratief. De bladeren van de Pulsatilla vulgaris 'Rubra' zijn groen van kleur en dubbel geveerd. Daarnaast zijn de bladeren en knoppen licht behaard met zilvergrijze donshaartjes.

De Pulsatilla vulgaris 'Rubra' is een bladverliezende vaste plant met een polvormende groeiwijze. De plant groet het beste op een zonnige of half beschaduwde standplaats op een voedzame en waterdoorlatende bodem. Uiteindelijk kan de Pulsatilla vulgaris 'Rubra' een hoogte bereiken van zo'n 25 cm hoog. Hierbij kan de plant op verschillende manieren worden toegepast. Zo word deze rood-bloeiende vaste plant toegepast in borders, rotstuinen, in potten en plantenbakken. De Pulsatilla vulgaris 'Rubra' is een makkelijke tuinplant die zich eenvoudig laat combineren met andere vaste planten. Daarbij is de plant goed winterhard en heeft geen last van ziekte of plagen. Kortom, de ideale tuinplant voor wie opzoek is naar onderhoudsarme beplanting!

De Pulsatilla vulgaris 'Rubra' (Wildemanskruid) bestel je voordelig online bij tuinplanten webshop Plant & Grow.

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Pulsatilla vulgaris 'Rubra'

Artikelnummer
183
Levertijd
1-5
werkdagen
Geslacht
Pulsatilla (bekijk alle soorten)
Groeivorm(en)
Polvormende groeiwijze
Hoogte plant bij levering
5-10 cm Pot 9x9cm
Volwassen hoogte plant
25 cm
Bloeikleur
Rood
Bloeimaand(en)
Maart, April, Mei
Bladkleur
Groen
Standplaats
Zon, Halfschaduw
Plantafstand
± 12 per m2
Grondsoort
Alle grondsoorten, goed doorlatend, Voedselrijke grond
Toepassing
Border, Groepsbeplanting, Randbeplanting, Pot, Plantenbak
Groenblijvend
Nee
Winterhardheid
Goed
Geurend
Nee
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
 • Jaarrond te planten
 • Rijkbloeiend
 • Potgekweekt

  Pulsatilla vulgaris 'Rubra' Combineren met andere planten

  Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Pulsatilla vulgaris 'Rubra'.
  Pulsatilla vulgaris 'Rubra' Verzorging en onderhoud  Aanplanten

  Aangezien de Pulsatilla vulgaris ‘Rubra’ potgekweekt is kan deze het gehele jaar door aangeplant worden, zolang het op het moment van aanplanten maar niet vriest of sneeuwt. Hierbij adviseren wij een planthoeveelheid van 6 stuks per vierkante meter (bij een potmaat van 9x9 cm) op een zonnige standplaats. Om de aangroei van de plant sterk te vergroten is het raadzaam om onze pagina over grondbewerking en plantinstructies op te volgen.

  Na aanplanten en de eerste periode daarna is het noodzakelijk om de plant voldoende water te geven. De plant kan zich dan beter wortelen en zal zich vervolgens sneller zelf van water kunnen voorzien.


  Bemesten

  Bio Tuinmest
  15
  99
  Per st.

  Om mooie, gezonde en goed groeiende planten te behouden is het belangrijk dat er géén mesttekort optreed. Het is daarom raadzaam om de Pulsatilla vulgaris ‘Rubra’ twee keer per jaar te bemesten. Doe dit de eerste keer in de maand maart en herhaal dit vervolgens voor een tweede keer in de maand juni. Strooi hierbij de korrels rondom of tussen de planten, liefst niet in de planten in verband met kans op bladverbranding.

  Gebruik hierbij een (organische) meststof die zo’n 120 dagen werkt. Deze meststoffen geven in korte tijd alle voedingsstoffen vrij die de vaste plant goed kan gebruiken omdat de Pulsatilla vulgaris ‘Rubra’ met name in deze periode hard groeit. Zo voorkom je een mesttekort en verhoog je tevens de weerstand van de plant. De tuinplant is daardoor weer minder vatbaar voor ziekte en plagen.


  Snoeien

  De Pulsatilla vulgaris 'Rubra' hoeft niet of nauwelijks gesnoeid te worden. Eventueel afgestorven blad in de winter wat nog aan de plant zit kan in het vroege voorjaar weggesnoeid worden. In de meeste gevallen zit het loof al los aan de plant. Verwijder deze afgestorven plantdelen (voorzichtig) met de hand zodat het zonlicht direct op de nieuwe uitlopers kan schijnen. Snoei de Pulsatilla vulgaris 'Rubra' na de bloei niet terug! Na de bloei vormen zich namelijk nog decoratieve pluisvormige zaadhoofdjes die tevens een grote sierwaarde vormen voor deze vaste plant. 


  Water geven

  De Pulsatilla vulgaris ‘Rubra’ dient bij aanhoudende droogte tijdig water te krijgen. Hierbij geldt, hoe warmer en zonniger de standplaats (eventueel in combinatie met wind), hoe sneller de bodem uitdroogt en dus hoe sneller de plant water nodig heeft. Voor de ontwikkeling van het wortelgestel is het beter om de plant in een keer rijkelijk te voorzien van water, dan iedere dag een klein beetje. Vang je regenwater op in de tuin? Gebruik dan dit water om kosten te besparen en het milieu minder te belasten.


  Scheuren

  Om te zorgen dat de Pulsatilla vulgaris ‘Rubra’ groei- en bloeikrachtig blijft is het raadzaam om de plant na ± 3 jaar te scheuren. Hierbij wordt de plant in zijn geheel uitgegraven, in meerdere delen opgesplitst en vervolgens de jonge, gezonde plantdelen terug geplant. In de meeste gevallen zullen dit de buitenste plantdelen zijn. Oude plantdelen kunnen worden weggegooid. Het scheuren, ook wel delen genoemd kun je het beste doen in het voorjaar of het najaar. De plant bevind zich in deze jaargetijde in een relatief rustigere periode en gaat de energie van de plant sneller naar het wortelgestel.


  Handig voor erbij
  Bijpassende producten voor tuinplanten
  Bio Tuinmest
  15
  99
  Per st.
  Potgrond compact
  4
  99
  Per st.
  Plantenvoeding
  10
  95
  Per st.
  Plantbooster
  12
  95
  Per st.
  Beoordelingen van onze klanten

  Beoordelingen van onze klanten over

  Pulsatilla vulgaris 'Rubra'
  Er zijn nog geen reviews toegevoegd.

  Voeg beoordeling toe
  Betaalmethodes

  Wij zijn gecertificeerd!
  Thuiswinkel Waarborg
  Hulp nodig?

  Neem contact op met onze klantenservice

  Onze socials

  Volg ons op social media


  Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.