Papaver orientale 'Brilliant'

  • Gemakkelijke plant
  • Rijkbloeiend
  • Trekt bijen aan


Tijdelijk uitverkocht
Dit product is momenteel niet leverbaar.


Planteigenschappen:  
Artikelnummer: 460
Geslacht: Papaver
Uiteindelijke hoogte: 70 cm
Bloeikleur: Rood
Bloeimaand(en): Mei, Juni, Juli, Augustus
Bladkleur: Groen
Aantal planten: ± 
6 per m2
Standplaats: zon, halfschaduw
Toepassing: Border, Groepsbeplanting, Randbeplanting
Winterhardheid: Goed
Groenblijvend: Nee
Meer informatie  
Grondsoort: Goede tuingrond, waterdoorlatend
Combi. mogelijkheden:
Geurend: Ja
Vruchten: Nee
Onderhoud:  
Snoeien:Niet van toepassing bij deze plant.
Bemesten:Gemiddelde mestbehoefte, in het voorjaar bemesten met een langdurige meststof is voldoende voor het gehele groeiseizoen.
Wanneer planten:Deze tuinplant is potgekweekt en kan daardoor jaarrond geplant worden (met uitzondering bij vorst en sneeuw).
Minder informatie  

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Oosterse klaproos

De Papaver orientale 'Brilliant', ook wel Oosterse klaproos genoemd is een rijk bloeiende, meerjarige (vaste) plant die bladverliezend is. Dit betekent dat deze tuinplant in het late najaar en winter bovengronds afsterft, om vervolgens in de lente weer opnieuw uit te lopen. Het blad van de Oosterse klaproos is groen van kleur en licht behaard. In de maanden mei tot en met augustus bloeit de Papaver orientale 'Brilliant' met prachtige vuurrode bloemen.

De standplaats van de Papaver orientale 'Brilliant' dient een zonnige of half beschaduwde plek in de tuin te zijn op een goede, waterdoorlatende bodem. In het najaar vormt de Oosterse klaproos vele zaden, waardoor de Papaver zich rijkelijk uit kan zaaien. Zaaddozen die worden gedroogd zijn zeer decoratief.  

Uiteindelijk bereikt de Oosterse klaproos een hoogte van zo'n 70-80 cm hoog en leent zich perfect voor in borders of in natuurtuinen. Daarnaast is de Papaver orientale 'Brilliant'  een goede, winterharde tuinplant die zich goed laat combineren met andere tuinplanten.

De Papaver orientale 'Brilliant' (Oosterse klaproos) kun je voordelig online kopen bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.


Papaver orientale 'Brilliant' combineren met andere planten

Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Papaver orientale 'Brilliant'.


Geen producten gevonden voor de geslecteerde criterea.

Reviews over de Papaver orientale 'Brilliant'

Nog geen reviews toegevoegd


Bij Plant & Grow betaal je veilig en vertrouwd met

Betaalmethodes