Kolkwitzia amabilis 'Pink Cloud'

  • Onderhoudsarm
  • Gemakkelijke plant
  • Rijkbloeiend


Tijdelijk uitverkocht
Dit product is momenteel niet leverbaar.


Planteigenschappen:  
Artikelnummer: 546
Geslacht: Kolkwitzia
Uiteindelijke hoogte: 250 cm
Bloeikleur: Roze
Bloeimaand(en): Mei, Juni, Juli
Bladkleur: Groen
Aantal planten: ± 
1 per m2
Standplaats: zon, halfschaduw
Toepassing: Border, Solitair
Winterhardheid: Goed
Groenblijvend: Nee
Meer informatie  
Grondsoort: Goede tuingrond, waterdoorlatend.
Combi. mogelijkheden:
Geurend: Nee
Vruchten: Ja
Onderhoud:  
Snoeien:De Kolkwitzia kan eventueel na de bloei teruggesnoeid worden om in model te blijven of dikke takken afknippen om de heester te verjongen.
Bemesten:Gemiddelde mestbehoefte, in het voorjaar bemesten met een langdurige meststof is voldoende voor het gehele groeiseizoen.
Wanneer planten:Deze tuinplant is potgekweekt en kan daardoor jaarrond geplant worden (met uitzondering bij vorst en sneeuw).
Minder informatie  

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Koninginnestruik

De Kolkwitzia amabilis 'Pink Cloud', ook wel Koninginnestruik genoemd is een middelgrote en dichtvertakte, bossige sierheester met overhangende takken en twijgen. Het blad is vrijwel eirond en is aan het uiteinde toegespitst. De bovenzijde is dofgroen van kleur en de bladnerven hebben een lichte beharing. In de maanden mei, juni en juli bloeit de Kolkwitzia amabilis 'Pink Cloud' zeer rijkelijk met klokvormige roze, soms iets wat witte bloempluimen met kleine oranje vlekjes aan de binnenkant. Wanneer deze heester staat te bloeien verandert de plant (en dus je tuin) in een ware bloemenzee! Na de bloei vormen zich de doosvruchten.

De standplaats van de Kolkwitzia amabilis 'Pink Cloud' dient een zonnige plek in de tuin te zijn op een waterdoorlatende bodem. Een half beschaduwde plek is ook mogelijk, alleen zal de Koninginnestruik dan iets minder rijkelijk bloeien. De Kolkwitzia leent zich het beste als solitaire heester in de water grotere tuinen omdat de plant vrij breed uitgroeit en ook behoorlijk hard groeit. Onder de juiste omstandigheden kan de struik een hoogte bereiken van zo'n 250-300 cm. Opvallend is dat de bast van de oudere takken en twijgen kunnen afschilferen wat erg decoratief kan ogen en absoluut geen kwaad kan voor de plant. Daarnaast is de Koninginnestruik goed winterhard en laat zich eenvoudig combineren met andere tuinplanten.

De Kolkwitzia amabilis 'Pink Cloud' (Koninginnestruik) kun je voordelig online bestellen bij tuinplanten webshop Plant & Grow.


Kolkwitzia amabilis 'Pink Cloud' combineren met andere planten

Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Kolkwitzia amabilis 'Pink Cloud'.


Geen producten gevonden voor de geslecteerde criterea.

Reviews over de Kolkwitzia amabilis 'Pink Cloud'

Nog geen reviews toegevoegd


Bij Plant & Grow betaal je veilig en vertrouwd met

Betaalmethodes