Hydrangea macrophylla 'The Original Pink'

Endless Summer Hortensia
Belangrijke mededeling
In verband met de vakantieperiode in combinatie met de lancering van een volledig nieuwe webshop en bedrijfsnaam is het op dit moment tijdelijk niet mogelijk om bestellingen te plaatsen in onze webshop.

Vanaf eind september/begin oktober kunt u kiezen uit een nog breder assortiment in onze geheel vernieuwde webshop.
Meer info volgt spoedig


Profiteer van onze staffelkorting

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Endless Summer Hortensia

De Hydrangea macrophylla 'The Original Pink' was de eerste soort van de Endless Summer collectie en is het "roze zusje" van de 'Original Blue'. Deze Hortensia heeft gezorgd voor een schat aan nieuwe mogelijkheden en is nog steeds een van de populairste en meest verkochte Hydrangeas. Dit komt omdat de Hydrangea macrophylla 'The Original Pink' de allereerste Hortensia was die zowel op jonge als meerjarige takken bloeit. Van juni tot en met ver in september bloeit de Hydrangea macrophylla 'The Original Pink' met prachtige roze, bolvormige bloemen. Samen met het donkergroene, ovaalvormige blad wat aan de rand gekarteld is geeft dit een prachtige kleurcombinatie. Bovendien kun je makkelijk experimenteren met de kleur van de hortensia: door aluminiumsulfaat (ook wel Hortensia blauwmaker genoemd) toe te voegen aan de grond worden de bloemen blauw en met behulp van kalk kleurt de hortensia roze.

De standplaats van de Hydrangea macrophylla 'The Original Pink' dient net als bij alle andere soorten uit de collectie een half beschaduwde plek in de tuin te zijn. Voorkeur gaat hierbij uit naar een zonnige plek in de ochtend of avond en schaduw in de middag. Zorg hierbij dat de bodem voldoende vochtig blijft want de Hortensia houdt van een vochthoudende grond. Met name wanneer de Hydrangea macrophylla 'The Original Pink' als potplant of in een plantenbak wordt gebruikt zal de grond snel uitdrogen. Geeft dus tijdig water om verdroging te voorkomen. Uiteindelijk bereikt de Hortensia een hoogte van rond de 120 cm hoog. In pot blijft de plant veelal wat lager, in de volle grond in een border mogelijk wat groter.

De Hydrangea macrophylla 'The Original Pink' (Endless Summer Hortensia) koop je voordelig online bij tuinplanten webshop Plant & Grow.

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Hydrangea macrophylla 'The Original Pink'

Artikelnummer
837
Levertijd
1-5
werkdagen
Geslacht
Hydrangea (bekijk alle soorten)
Groeivorm(en)
Opgaande tot bossige groeiwijze
Hoogte plant bij levering
10-15 cm 1,5L Pot
Volwassen hoogte plant
120 cm
Bloeikleur
Roze
Bloeimaand(en)
Juni, Juli, Augustus, September
Bladkleur
Groen
Standplaats
Halfschaduw
Plantafstand
± 3 per m2
Grondsoort
Alle grondsoorten, goed doorlatend, Vochthoudende grond, Voedselrijke grond
Toepassing
Border, Groepsbeplanting, Solitair, Pot, Plantenbak
Groenblijvend
Nee
Winterhardheid
Goed
Geurend
Nee
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
 • Jaarrond te planten
 • Snelgroeiend
 • Rijkbloeiend

  Hydrangea macrophylla 'The Original Pink' Combineren met andere planten

  Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Hydrangea macrophylla 'The Original Pink'.


  Geen producten gevonden voor de geselecteerde criteria.


  Hydrangea macrophylla 'The Original Pink' Verzorging en onderhoud  Aanplanten

  Het aanplanten van de Hydrangea macrophylla ‘The Original Pink’ is jaarrond mogelijk zolang het op 't moment van planten maar niet vriest of sneeuwt. Dit jaarrond aanplanten kan omdat de plant potgekweekt is en daardoor al een goed ontwikkeld wortelgestel heeft. Tevens is deze soort volledig winterhard in ons klimaat. Voor een juiste plantdichtheid adviseren wij om zo'n ± 3 stuks per m2 aan te houden op een half beschaduwde plek in de tuin.

  Na aanplanten en de eerste periode daarna is het belangrijk om de grond voldoende vochtig te houden. Voordat je begint met aanplanten is het raadzaam om de grondbewerking (en plantinstructies) op te volgen. Dit komt de groei en bloei van de Hydrangea macrophylla ‘The Original Pink’ ten goede.


  Bemesten

  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.

  Om de plant in topconditie te houden is het raadzaam om de Hydrangea macrophylla ‘The Original Pink’ twee keer per jaar te bemesten. Hierdoor is de plant minder vatbaar voor ziekte en plagen en zal door de aanwezigheid van voldoende voedingstoffen rijkelijk bloeien en groeien. De eerste bemesting dient verricht te worden in het voorjaar, in de maanden maart of april. Voor de tweede bemesting kun je de Hydrangea macrophylla ‘The Original Pink’ het beste bemesten in de maanden juni of juli. In het voorjaar en zomer heeft de plant namelijk de grootste energiebehoefte. Bemest bij voorkeur op een moment wanneer er regen wordt voorspeld. Eventueel kun je ook direct na het bemesten water geven om daarmee de afgifte van voedingsstoffen direct op gang te brengen.


  Snoeien

  De Hydrangea macrophylla ‘The Original Pink’ is een makkelijke plant waarbij verkeerd snoeien eigenlijk niet mogelijk is. De plant bloeit zowel op één als meerjarig hout waardoor je, ongeacht de snoei, ieder jaar bloemen hebt. We raden aan om in het voorjaar (maart) te snoeien. Je kunt hierbij het beste de takken snoeien waaraan uitgebloeide bloemen zitten (dit zijn al de wat oudere takken). Deze stengels snoei je zo'n 20 cm boven de grond terug.

  De nieuwe, jonge takken van de Hydrangea macrophylla ‘The Original Pink’ kun je het beste nog even niet snoeien. Hierop vormen zich bloemknoppen die later in het seizoen ook al gaan bloeien. Door een combinatie van jonge twijgen (eenjarige) en meerjarige takken creëer je de meest rijkelijke bloei. Jonge takken kun je beter het jaar erop terugsnoeien tot 20 cm boven de grond.


  Water geven

  De Hydrangea macrophylla ‘The Original Pink’ heeft een bovengemiddelde waterbehoefte. Dit houdt in dat de plant regelmatig water moet krijgen zodat de bodem wat vochtig blijft. In dit type gronden zal de Hortensia het beste groeien. Voor het wortelgestel van de plant is het beter om in één keer rijkelijk water te geven dan iedere dag een klein beetje. Hiermee stimuleer je de wortels van de plant om ook zelf op zoek te gaan naar water in de bodem. Geef bij voorkeur in de vroege ochtend of late avond water zodat er zo min mogelijk water verdampt. Gebruik indien mogelijk opgevangen regenwater uit bijvoorbeeld een regenton.


  Bijzonderheden

  De grondsamenstelling kan van invloed zijn op de bloeikleur van de Hydrangea macrophylla 'The Original Pink'. Blauwe bloemen kun je terug roze maken door wat kalk toe te voegen aan de grond.


  Handig voor erbij
  Bijpassende producten voor tuinplanten
  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.
  Potgrond compact
  4
  99
  Per st.
  Plantenvoeding
  10
  95
  Per st.
  Plantbooster
  12
  95
  Per st.
  Beoordelingen van onze klanten

  Beoordelingen van onze klanten over

  Hydrangea macrophylla 'The Original Pink'
  Er zijn nog geen reviews toegevoegd.

  Voeg beoordeling toe
  Betaalmethodes

  Hulp nodig?

  Neem contact op met onze klantenservice

  Onze socials

  Volg ons op social media


  Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.