Heuchera 'Stormy Seas'

Purperklokje
Hoogte plant bij levering
5-10 cm | Pot 9x9cm
Prijs
3,39
m2
=
Aantal Planten


Profiteer van onze staffelkorting
Va. 2 stuks
€ 3,79
Va. 6 stuks
€ 3,69
Va. 12 stuks
€ 3,59
Va. 24 stuks
€ 3,49
Va. 96 stuks
€ 3,39

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Purperklokje

De Heuchera 'Stormy Seas', ook wel Purperklokje genoemd is een zeer decoratieve bladplant met een bossige en polvormende groeiwijze. Deze vaste plant is wintergroen en heeft schitterende bladeren. Het hartvomige, paarse blad is gelobd en heeft een prachtige zilveren tint. Naarmate het seizoen vordert verkleurd het blad naar een meer groene kleur.

In de maanden mei en juni bloeit de Heuchera 'Stormy Seas' met witte klokvormige bloempjes die sierlijk boven het blad uitsteken. Omdat de bloemen aan lange stengels groeien worden ze ook wel eens gebruikt in bloemstukken. Uitgebloeide bloemen kunnen het beste worden weggesnoeid zodat het Purperklokje weer een 'fris' oogt. De volwassen hoogte van het Purperklokje bedraagt zo'n 50 cm, inclusief bloem. De bladhoogte bedraagt zo'n 30 cm.

De standplaats van de Heuchera 'Stormy Seas' dient een half beschaduwde tot schaduwrijke plek in de tuin te zijn op en liefst humusrijke en vochthoudende bodem. Een zonnige standplaats zou kunnen, maar dan is het belangrijk dat de plant niet uitdroogt. Het Purperklokje kan perfect gebruikt worden in een border, zowel solitair als in grote groepen bij elkaar. Ook als bodembedekker en voor onderbeplanting wordt de Heuchera 'Stormy Seas' regelmatig toegepast. Verder is deze groenblijvende vaste plant goed winterhard en heeft weinig onderhoud nodig.

De Heuchera 'Stormy Seas' (Purperklokje) koop je voordelig online bij tuinplanten webshop Plant & Grow.

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Heuchera 'Stormy Seas'

Artikelnummer
795
Levertijd
1-5
werkdagen
Geslacht
Heuchera (bekijk alle soorten)
Groeivorm(en)
Polvormende groeiwijze
Hoogte plant bij levering
5-10 cm Pot 9x9cm
Volwassen hoogte plant
50 cm
Bloeikleur
Wit
Bloeimaand(en)
Mei, Juni
Bladkleur
Paars
Standplaats
Zon, Halfschaduw, Schaduw
Plantafstand
± 6 per m2
Grondsoort
Alle grondsoorten, goed doorlatend, Humusrijke grond, Vochthoudende grond
Toepassing
Border, Groepsbeplanting, Randbeplanting, Pot, Plantenbak
Groenblijvend
Ja
Winterhardheid
Goed
Geurend
Nee
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
 • Jaarrond te planten
 • Onderhoudsarm
 • Decoratief blad

  Heuchera 'Stormy Seas' Combineren met andere planten

  Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Heuchera 'Stormy Seas'. Deze planten zijn los van elkaar, maar ook als complete borderpakketten te bestellen.  Heuchera 'Stormy Seas' Verzorging en onderhoud  Aanplanten

  Aangezien de Heuchera ‘Stormy Seas’ potgekweekt is kan deze het gehele jaar door aangeplant worden, zolang het op het moment van aanplanten maar niet vriest of sneeuwt. Hierbij adviseren wij een planthoeveelheid van 6 stuks per vierkante meter (bij een potmaat van 9x9 cm) op een liefst half beschaduwde of schaduwrijke standplaats. In de zon kan ook, maar zorg dan wel dat de grond voldoende vochtig blijft. Om de aangroei van de plant sterk te vergroten is het raadzaam om onze pagina over grondbewerking en plantinstructies op te volgen. 

  Na aanplanten en de eerste periode daarna is het noodzakelijk om de plant voldoende water te geven. De plant kan zich dan beter wortelen en zal zich vervolgens sneller zelf van water kunnen voorzien.


  Bemesten

  Bio Tuinmest
  25
  95
  Per st.

  Om ervoor te zorgen dat de Heuchera ‘Stormy Seas’ goed blijft groeien, is het raadzaam om de vaste plant twee keer per jaar te bemesten. Doe dit in de maanden maart en juni en bemest hierbij met een meststof die in 3-4 maanden tijd de voedingstoffen vrijgeeft aan de plant. Naast dat bemesting zorgt voor een betere groei en bloei, verhoogt het de weerstand van de plant waardoor deze minder vatbaar is voor ziekte en plagen.

  Bemest bij voorkeur op een tijdstip wanneer er regen wordt voorspelt. Zodra de meststof in contact komt met vocht worden de voedingsstoffen vrijgegeven. De plant kan dan direct de voedingsstoffen opnemen. Door 2 maal per jaar te bemesten voorkom je een mesttekort bij de plant.


  Snoeien

  De Heuchera ‘Stormy Seas’ is wintergroen en het mooist wanneer deze niet (of nauwelijks) wordt gesnoeid. De plant blijft dan het mooiste in model. Wat je weg zou kunnen snoeien zijn beschadigde/bruine bladeren, uitgebloeide bloemen of plantdelen die bijvoorbeeld te ver over een terras of pad groeien (al zal dit door de compacte groeiwijze meevallen).

  Mocht de plant in zijn geheel niet meer mooi zijn (bijvoorbeeld iets te droog gestaan waardoor het blad is verkleurd), dan zou je ervoor kunnen kiezen om de Heuchera ‘Stormy Seas’ in het voorjaar of zomer in zijn geheel terug te snoeien. Gebruik hiervoor een snoeischaar of heggenschaar. Hierbij kan de plant tot enkele centimeters boven de grond worden teruggesnoeid. De plant zal snel weer opnieuw uitlopen en nieuw, fris blad vormen.


  Water geven

  Om te voorkomen dat de Heuchera ‘Stormy Seas’ uitdroogt is het raadzaam om de plant tijdig water te geven. Vooral bij veel zonneschijn en hoge temperaturen (met wind) in de zomer verdampt er veel vocht. Deze kan het beste aangevuld worden door de plant rijkelijk te besproeien. Voor de ontwikkeling van het wortelgestel kun je beter minder vaak sproeien maar dan wel rijkelijk, in plaats van iedere dag een klein beetje water geven. Dit stimuleert de plant meer om ook zelf op zoek te gaan naar water in de grond.


  Scheuren

  Om te zorgen dat de Heuchera ‘Stormy Seas’ groei- en bloeikrachtig blijft is het raadzaam om de plant na ± 3 jaar te scheuren. Hierbij wordt de plant in zijn geheel uitgegraven, in meerdere delen opgesplitst en vervolgens de jonge, gezonde plantdelen terug geplant. In de meeste gevallen zullen dit de buitenste plantdelen zijn. Oude plantdelen kunnen worden weggegooid. Het scheuren, ook wel delen genoemd kun je het beste doen in het voorjaar of het najaar. De plant bevind zich in deze jaargetijde in een relatief rustigere periode en gaat de energie van de plant sneller naar het wortelgestel.


  Bijzonderheden

  Om de twee jaar wat compost bij de Heuchera ‘Stormy Seas’ strooien om het organische gehalte van de bodem te verhogen. Dit verbetert de bodemstructuur wat vervolgens weer positief is voor de groei van deze vaste plant.


  Handig voor erbij
  Bijpassende producten voor tuinplanten
  Bio Tuinmest
  25
  95
  Per st.
  Potgrond compact
  44
  99
  Per st.
  Plantenvoeding
  10
  95
  Per st.
  Plantbooster
  12
  95
  Per st.
  Beoordelingen van onze klanten

  Beoordelingen van onze klanten over

  Heuchera 'Stormy Seas'
  Er zijn nog geen reviews toegevoegd.

  Voeg beoordeling toe
  Betaalmethodes

  Wij zijn gecertificeerd!
  Thuiswinkel Waarborg
  Hulp nodig?

  Neem contact op met onze klantenservice

  Onze socials

  Volg ons op social media


  Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.