Helianthemum hybride 'The Bride'

Zonneroosje
Hoogte plant bij levering
5-10 cm | Pot 9x9cm
Prijs
2,29
m2
=
Aantal planten


Profiteer van onze staffelkorting
Va. 2 stuks
€ 2,69
Va. 6 stuks
€ 2,59
Va. 12 stuks
€ 2,49
Va. 24 stuks
€ 2,39
Va. 96 stuks
€ 2,29

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Zonneroosje

De Helianthemum hybride 'The Bride', ook wel Zonneroosje genoemd is een semi-wintergroene vaste plant / half heester met een kruipende groeiwijze. Hierdoor wordt de plant ook wel eens ingezet als bodembedekker. Het langwerpige blad is groengrijs van kleur en licht behaard. In de maanden juni en juli breekt de bloeiperiode aan. Hierbij vormen zich talrijke witte bloempjes met gele kern. Zodra de Helianthemum hybride 'The Bride' in bloei staat is de plant op zijn mooist! Uiteindelijk bereikt de bodembedekkende vaste plant een hoogte van zo'n 25-30 cm.

De Helianthemum hybride 'The Bride' dient bij voorkeur op een zonnige plek (eventueel half schaduw) in de tuin te staan op een goed doorlatende bodem. Droge, kalkrijke gronden worden zeer goed verdragen. De bodem hoeft niet heel voedselrijk te zijn. Deze vaste plant leent zich perfect voor aan de rand van een border, als vakbeplanting en in rotstuinen (stapelmuurtje). De Helianthemum hybride 'The Bride' laat zich hierbij eenvoudig combineren en heeft weinig onderhoud nodig.

De Helianthemum hybride 'The Bride' (Zonneroosje) koop je voordelig online bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Helianthemum hybride 'The Bride'

Artikelnummer
817
Levertijd
1-5
werkdagen
Geslacht
Helianthemum (bekijk alle soorten)
Groeivorm(en)
Kruipende breed-uitgroeiende groeiwijze
Hoogte plant bij levering
5-10 cm Pot 9x9cm
Volwassen hoogte plant
25 cm
Bloeikleur
Geel, Wit
Bloeimaand(en)
Juni, Juli
Standplaats
Zon, Halfschaduw
Plantafstand
± 9 per m2
Grondsoort
Alle grondsoorten, goed doorlatend, Licht kalkrijke grond
Toepassing
Border, Groepsbeplanting, Randbeplanting
Groenblijvend
Nee
Winterhardheid
Goed
Geurend
Nee
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
 • Jaarrond te planten
 • Gemakkelijke plant
 • Rijkbloeiend

  Helianthemum hybride 'The Bride' Combineren met andere planten

  Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Helianthemum hybride 'The Bride'. Deze planten zijn los van elkaar, maar ook als complete borderpakketten te bestellen.  Helianthemum hybride 'The Bride' Verzorging en onderhoud  Aanplanten

  Voordat je begint met aanplanten is het raadzaam eerst de grondbewerking uit te voeren zoals beschreven op onze pagina over grondbewerking en plantinstructies. Het groei- en bloeisucces van de plant is namelijk voor een groot deel afhankelijk van de bodem. Omdat de Helianthemum hybride ‘The Bride’ potgekweekt is (en daardoor een goed ontwikkeld wortelgestel) kan deze ieder seizoen aangeplant worden, met uitzondering van een vorst- of sneeuwperiode.

  Om ervoor te zorgen dat de plant zich goed kan wortelen, is het aan te raden om na het aanplanten de bodem vochtig te maken. Let hierbij wel op dat je hiermee niet overdrijft, de Helianthemum hybride 'The Bride' groeit van nature namelijk om droge gronden en teveel water wordt niet goed verdragen. Plant hierbij de Helianthemum hybride ‘The Bride’ op een zonnige plaats in de tuin waarbij een planthoeveelheid van ± 7-9 stuks per vierkante meter (potmaat 9x9 cm) aangehouden kan worden.


  Bemesten

  Bio Tuinmest
  13
  95
  Per st.

  In tegenstelling tot veel andere planten, groeit de Helianthemum hybride ‘The Bride’ het beste op schrale, droge en voedselarme gronden. Bemest dus niet teveel. Jaarlijks één keer per jaar een beetje bemesten is voldoende. Hoewel het misschien onlogisch kan klinken, groeit de plant juist het beste/mooist wanneer deze niet teveel bemesting krijgt.


  Snoeien

  De Helianthemum hybride ‘The Bride’ is een semi-groenblijvende plant en hoeft weinig gesnoeid te worden. Je kunt de Helianthemum hybride ‘The Bride’ in het voorjaar het beste wat terugsnoeien om de plant terug in model (compacter) te krijgen. Uitgebloeide bloemen kunnen na de bloeiperiode weggesnoeid worden (trimmen van de gehele plant) om nieuwe groei en bloei te stimuleren. Dit voorkomt ook het uiteen vallen van de plant. Gebruik bij het terugsnoeien van de plant altijd een scherpe snoeischaar of heggenschaar. Snoei bij voorkeur op een bewolkte dag.


  Water geven

  De Helianthemum hybride ‘The Bride’ kan goed tegen warmte en droge periodes. De plant heeft in verhouding tot andere tuinplanten relatief weinig water nodig. Dit komt mede omdat de plant van nature voorkomt in relatief zonnige gebieden. Ondanks dat is het raadzaam om bij langdurige droogte de plant toch wat water te geven. Dit voorkomt uitdroging want uiteindelijk heeft toch echt iedere plant water nodig om te kunnen groeien.


  Handig voor erbij
  Bijpassende producten voor tuinplanten
  Bio Tuinmest
  13
  95
  Per st.
  Potgrond compact
  3
  99
  Per st.
  Plantenvoeding
  10
  95
  Per st.
  Plantbooster
  12
  95
  Per st.
  Beoordelingen van onze klanten

  Beoordelingen van onze klanten over

  Helianthemum hybride 'The Bride'
  Er zijn nog geen reviews toegevoegd.

  Voeg beoordeling toe
  Betaalmethodes

  Wij zijn gecertificeerd!
  Thuiswinkel Waarborg
  Hulp nodig?

  Neem contact op met onze klantenservice

  Onze socials

  Volg ons op social media


  Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.