Hedera (Klimop)

Klimop (Hedera) planten bestellen
De Klimop, ook wel Hedera genoemd is een erg populaire en bekende tuinplant. De Hedera is een geslacht uit de klimopfamilie (Araliaceae) en bestaat voornamelijk uit soorten met een kruipende of klimmende groeiwijze. De Klimop kan daardoor zowel als bodembedekker als klimplant worden gebruikt. Een enkele cultivar kan als heester worden gebruikt. In Nederland komt alléén de Hedera helix in het wild voor. De overige soorten die wij in onze tuinen gebruiken zijn afkomstig uit andere delen van Europa,  Afrika en Azië. Waar de Hedera in het wild voorkomt kan de plant hoogtes bereiken van wel 30 meter. In onze tuinen wordt de Klimop gebruikt om de schutting, muur, bodem of hekwerken mee te laten begroeien.

Meer informatie


 
€ 1,49
Hedera helix Klimop
 
 
500 cm
€ 1,69
Hedera helix 'Glacier' Klimop
500 cm
€ 1,59
Hedera helix 'Goldchild' Geelbonte klimop
Geelbonte klimop
Hedera helix 'Goldchild'
 
 
300 cm
€ 1,89
Hedera helix 'Goldheart' Bonte klimop
400 cm
€ 1,69
Hedera helix 'Plattensee' Klimop
 
 
400 cm
€ 1,69
Hedera helix 'Shamrock' Klimop
€ 1,59
Hedera helix 'Woerner' Klimop
 
500 cm
€ 1,69
Hedera helix 'Yellow Ripple' Geelbonte klimop
250 cm
€ 1,59
Hedera hibernica Ierse klimop
Ierse klimop
Hedera hibernica
 
1000 cm
Uitverkocht
Hedera helix 'Natasja' Klimop
 
 
300 cm

De bladkleur van de Hedera is veelal groen. De laatste jaren zijn ook de bontbladige klimop planten in opkomst. Jonge bladeren zijn vaak gelobd, oudere bladeren ongelobd die aan vruchtbare, bloemdragende stengels groeien. Alleen volwassen Hedera planten kunnen tot bloei komen. Deze bloemen (zo'n 5 centimeter grootte schermen) verschijnen dan in de herfst die rijk zijn aan nectar. Voor bijen en andere insecten is de Hedera een belangrijke voedselbron. Na de bloei vormen zich zwarte bessen die weer worden gegeten door de vogels. In de particuliere tuinen zal de Klimop niet zo snel bloeien aangezien de plant in de meeste gevallen wordt teruggesnoeid om er model in te houden.

De Klimop is een wintergroene en snelgroeiende klimplant (of bodembedekker) en is bij Plant & Grow verkrijgbaar in verschillende soorten. Vanaf het moment dat je bestelling bij ons binnen komt, selecteren onze kweker(s) de beste Hedera planten uit de kwekerij. Hierdoor ben je verzekerd van gezonde, kwalitatieve planten, vers van de kweker!  Binnen 1 tot 4 werkdagen worden de Klimop planten al bij je thuisbezorgd. Om beschadiging aan planten te voorkomen, verpakken wij al onze tuinplanten op een zorgvuldige en stevige manier, zodat de kwaliteit blijft behouden.

 

Hedera kopen bij Plant & Grow

Wacht niet langer en bestel je Hedera planten vandaag nog in onze webshop. Omdat de Hedera potgekweekt is kunnen de planten jaarrond gepoot worden (met uitzondering van vorst) en ben je dus niet afhankelijk van alleen het voorjaar of najaar.

 


Niet zeker of deze plant iets is voor in jouw tuin?
Bij Plant & Grow betaal je veilig en vertrouwd met

Betaalmethodes
Wij zijn gecertificeerd!

Thuiswinkel Waarborg
Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice


Onze socials
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de beste aanbiedingen en persoonlijk advies