Hedera helix

Klimop
Belangrijke mededeling
In verband met de vakantieperiode in combinatie met de lancering van een volledig nieuwe webshop en bedrijfsnaam is het op dit moment tijdelijk niet mogelijk om bestellingen te plaatsen in onze webshop.

Vanaf eind september/begin oktober kunt u kiezen uit een nog breder assortiment in onze geheel vernieuwde webshop.
Meer info volgt spoedig


Profiteer van onze staffelkorting

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Klimop

De Hedera helix, oftewel Klimop is een groenblijvende, sterke en snelgroeiende plant. De Klimop is een veelzijdige tuinplant en kan worden gebruikt als bodembedekker, maar ook als klimplant tegen een muur of schutting. Ook voor een talud kan de Hedera helix goed worden gebruikt. De bladeren van de Hedera helix zijn gelobd, groen van kleur en zitten aan de ranken van de plant. Wanneer de Klimop als klimplant wordt ingezet houdt de plant zichzelf vast door middel van hechtwortels aan de stengel. Wordt de Klimop als bodembedekker ingezet, dan zullen de stengels zich zodra deze in contact komen met de aarde wortelen in de bodem.

De Hedera helix kan zowel op een zonnige als een schaduwrijke plek in de tuin worden geplant. Zorg hierbij dat de bodem voldoende vocht-doorlatend is. In de volwassenheid stadium geeft de plant pas bloemen die erg geliefd zijn onder de bijen en vlinders, maar alleen wanneer de plant niet gesnoeid wordt. In de praktijk betekent dit dat de Hedera helix vrijwel nooit bloeit in onze tuinen. Dit is niet erg, het bladerdek van de plant is namelijk de grootste sierwaarde. Al met al een zeer gemakkelijke plant die erg hard groeit.

De Hedera helix (Klimop) koop je voordelig online bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Hedera helix

Artikelnummer
20
Levertijd
1-5
werkdagen
Geslacht
Hedera (bekijk alle soorten)
Groeivorm(en)
Kruipende breed-uitgroeiende groeiwijze, Klimmende groeiwijze
Hoogte plant bij levering
5-10 cm Pot 9x9cm
Volwassen hoogte plant
500 cm
Bloeikleur
Geel, Groen
Bloeimaand(en)
September, Oktober, November, December
Bladkleur
Groen
Standplaats
Zon, Halfschaduw, Schaduw
Plantafstand
± 6 per m2
Grondsoort
Alle grondsoorten
Toepassing
Border, Groepsbeplanting, Onderbeplanting, Haag, Schutting, Muur, Hekwerk, Talud
Groenblijvend
Ja
Winterhardheid
Goed
Geurend
Ja
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
 • Jaarrond te planten
 • Groenblijvend
 • Snelgroeiend

  Hedera helix Combineren met andere planten

  Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Hedera helix.


  Geen producten gevonden voor de geselecteerde criteria.


  Hedera helix Verzorging en onderhoud  Aanplanten

  De Hedera helix is potgekweekt. Hierdoor kan de plant, ongeacht het seizoen jaarrond aangeplant worden zolang het op 't moment van aanplanten maar niet vriest of sneeuwt. Om te zorgen dat de plant goed gaat wortelen is het belangrijk om na aanplanten rijkelijk water te geven. Vooral in de eerste periode na aanplanten moet de bodem voldoende vochtig zijn.

  Wij adviseren om 6 stuks per m2 (bij een potmaat van 9x9 cm) te zetten wanneer je de plant als bodembedekker wilt gebruiken. De standplaats maakt niet uit, de Hedera helix groeit zowel in de zon als schaduw. Om te zorgen dat de Hedera helix goed kan groeien dient eerst op de juiste manier grondbewerking verricht te worden. De tuinexperts van Plant & Grow hebben alle tips en adviezen voor je die te vinden zijn op onze pagina over grondbewerking en plantinstructies.


  Bemesten

  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.

  De Hedera helix heeft een gemiddelde mestbehoefte. Aangezien het een vaste plant is adviseren wij te bemesten met een snelwerkende (organische) meststof die zo’n 120 dagen werkt. Deze meststof strooi je vervolgens 2 keer per jaar (in het voorjaar en zomer) bij de plant.

  Snelwerkende meststoffen hebben de eigenschap dat ze namelijk in een vrij korte tijd (4 maanden) de voedingsstoffen voor de plant vrijlaten. Omdat de plant in korte tijd hard groeit zijn er veel voedingsstoffen nodig, met name in het voorjaar en de zomer. Naast een betere groei zorgt de meststof dat de plant een betere weerstand krijgt en wordt de bodem verbeterd.


  Snoeien

  De Hedera helix groeit hard, maar verdraagt snoei gelukkig zeer goed. Hierdoor kun je de klimplant makkelijk in model houden. In de meeste tuinsituaties moet de Hedera helix daarom ook jaarlijks gesnoeid worden. Voorkom rigoureuze snoei door de plant (indien nodig) minimaal 2 keer per jaar te snoeien (voorjaar en zomer). Wanneer de Klimop als bodembedekker wordt ingezet betekent dit dat de randen van de borders (uitstekende twijgen) gesnoeid dienen te worden om een strak geheel te krijgen. Als klimplant kun je naar wens de te ver uitgelopen twijgen terugsnoeien. Wacht hier niet te lang mee: hoe langer de hechtwortels tijd hebben om zich ergens aan te vestigen, hoe lastiger ze los te krijgen zijn.


  Water geven

  Om te voorkomen dat de Hedera helix uitdroogt is het raadzaam om de plant tijdig water te geven. Vooral bij veel zonneschijn en hoge temperaturen (met wind) in de zomer verdampt er veel vocht. Deze kan het beste aangevuld worden door de plant rijkelijk te besproeien. Voor de ontwikkeling van het wortelgestel kun je beter minder vaak sproeien maar dan wel rijkelijk, in plaats van iedere dag een klein beetje water geven. Dit stimuleert de plant meer om ook zelf op zoek te gaan naar water in de grond.


  Handig voor erbij
  Bijpassende producten voor tuinplanten
  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.
  Potgrond compact
  4
  99
  Per st.
  Plantenvoeding
  10
  95
  Per st.
  Plantbooster
  12
  95
  Per st.
  Beoordelingen van onze klanten

  Beoordelingen van onze klanten over

  Hedera helix
  Er zijn nog geen reviews toegevoegd.

  Voeg beoordeling toe
  Betaalmethodes

  Hulp nodig?

  Neem contact op met onze klantenservice

  Onze socials

  Volg ons op social media


  Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.