Hamamelis intermedia 'Jelena'

  • Jaarrond te planten
  • Gemakkelijke plant
  • Vroegbloeiend


Tijdelijk uitverkocht
Dit product is momenteel niet leverbaar.


Planteigenschappen:  
Artikelnummer: 536
Geslacht: Hamamelis
Uiteindelijke hoogte: 300 cm
Bloeikleur: Bruin, Geel, Oranje
Bloeimaand(en): Januari, Februari, December
Bladkleur: Groen
Aantal planten: ± 
1 per m2
Standplaats: zon, halfschaduw
Toepassing: Border, Groepsbeplanting, Solitair
Winterhardheid: Goed
Groenblijvend: Nee
Meer informatie  
Grondsoort: Goede tuingrond, waterdoorlatend. Bij voorkeur lichte zure grond.
Combi. mogelijkheden: Waldsteinia ternata
Geurend: Nee
Vruchten: Nee
Onderhoud:  
Snoeien:Nauwelijks, kan eventueel na de bloei gesnoeid worden om in model te houden. Wanneer er 'wilde' takken aan de voet van de heester verschijnen dienen deze zo snel mogelijk weggesnoeid te worden. Dit zijn takken van een andere (wilde) soort waarop deze cultivar geënt is.
Bemesten:Gemiddelde mestbehoefte, in het voorjaar bemesten met een langdurige meststof is voldoende voor het gehele groeiseizoen.
Wanneer planten:Deze tuinplant is potgekweekt en kan daardoor jaarrond geplant worden (met uitzondering bij vorst en sneeuw).
Minder informatie  

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Toverhazelaar

De Hamamelis intermedia 'Jelena', ook wel Toverhazelaar genoemd is een vroeg bloeiende sierheester met een behoorlijk brede groeiwijze. Net als alle andere in zijn soort bloeit deze Hamamelis vroeg in het seizoen. Rond de maanden december, januari en/of februari (afhankelijk van de zachtheid van de winter) bloeit de Toverhazelaar met oranjebruine tot iets wat gele bloempjes op het nog kale hout (naaktbloeier). De bloemen kunnen het best omschreven worden als draadvormige en opgerolde bloemblaadjes. Na de bloei verschijnen pas de ovaal tot eivormig, groene bladeren die in het najaar een prachtige herfstverkleuring krijgen.

De standplaats van de Hamamelis intermedia 'Jelena' dient een zonnige of half beschaduwde plek in de tuin te zijn op een waterdoorlatende, liefst licht zure, humusrijke grond. Een Toverhazelaar kan het beste worden toegepast als solitaire struik in combinatie met laagblijvende planten. In de wat grotere tuinen kan het ook erg mooi zijn om de Hamamelis in groepen bij elkaar te zetten. Dankzij zijn vroege en merkwaardige bloeiwijze is deze heester een erg geliefde plant in de tuin. Onder de juiste omstandigheden kan deze struik uitgroeien tot een hoogte van zo'n 300 cm. Een bijkomend voordeel is dat de Toverhazelaar weinig onderhoud vergt en daarnaast ook goed winterhard is.

De Hamamelis intermedia 'Jelena' (Toverhazelaar) kun je voordelig online bestellen bij tuinplanten webshop Plant & Grow.


Hamamelis intermedia 'Jelena' combineren met andere planten

Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Hamamelis intermedia 'Jelena'.


Geen producten gevonden voor de geslecteerde criterea.

Reviews over de Hamamelis intermedia 'Jelena'

Nog geen reviews toegevoegd


Bij Plant & Grow betaal je veilig en vertrouwd met

Betaalmethodes