Geranium macrorrhizum 'Ingwersen's Variety'

  • Onderhoudsarm
  • Gemakkelijke plant
  • Rijkbloeiend


Tijdelijk uitverkocht
Dit product is momenteel niet leverbaar.


Planteigenschappen:  
Artikelnummer: 446
Geslacht: Geranium
Uiteindelijke hoogte: 30 cm
Bloeikleur: Roze
Bloeimaand(en): Juni, Juli
Bladkleur: Groen
Aantal planten: ± 
9 per m2
Standplaats: zon, halfschaduw, schaduw
Toepassing: Border, Groepsbeplanting, Randbeplanting, Pot, Plantenbak
Winterhardheid: Goed
Groenblijvend: Ja
Meer informatie  
Grondsoort: Goede tuingrond, waterdoorlatend.
Combi. mogelijkheden:
Geurend: Ja
Vruchten: Nee
Onderhoud:  
Snoeien:In het voorjaar verdorde bladeren en stengels wegknippen.
Bemesten:Gemiddelde mestbehoefte, in het voorjaar bemesten met een langdurige meststof is voldoende voor het gehele groeiseizoen.
Wanneer planten:Deze tuinplant is potgekweekt en kan daardoor jaarrond geplant worden (met uitzondering bij vorst en sneeuw).
Minder informatie  

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Ooievaarsbek

De Geranium macrorrhizum 'Ingwersen's Variety', ook wel Ooievaarsbek genoemd is een half wintergroene vaste plant. Het blad is groen van kleur, diep ingesneden en geurend. In het najaar verkleuren de oude bladeren naar een rode kleur, het jonge blad blijft groen. In de maanden juni en juli bloeit de Geranium macrorrhizum 'Bevan's Variety' met lichtroze bloemen.

De standplaats van de Ooievaarsbek kan zowel een zonnige als beschaduwde plek in de tuin zijn. Hierdoor is de Ooievaarsbek breed inzetbaar in bijvoorbeeld borders, onderbeplanting en plantenbakken. De Geranium laat zich daarbij makkelijk combineren met andere tuinplanten en is goed winterhard. Uiteindelijk bereikt deze Geranium een hoogte van zo'n 30 cm.

In de zomermaanden is het belangrijk om de Geranium macrorrhizum 'Ingwersen's Variety' tijdig water te geven want deze tuinplant heeft een bovengemiddelde waterbehoefte. Zeker in plantenbakken en potten (in de volle zon) kan de grond snel uitdrogen.

De Geranium macrorrhizum 'Ingwersen's Variety' (Ooievaarsbek) kun je voordelig online bestellen bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.


Geranium macrorrhizum 'Ingwersen's Variety' combineren met andere planten

Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Geranium macrorrhizum 'Ingwersen's Variety'.


Geen producten gevonden voor de geslecteerde criterea.

Reviews over de Geranium macrorrhizum 'Ingwersen's Variety'

Nog geen reviews toegevoegd


Bij Plant & Grow betaal je veilig en vertrouwd met

Betaalmethodes