Fagus (Beukenhaag)

Beukenhaag (Fagus) planten bestellen
De Fagus is een geslacht uit de Fagaceae (Napjesdragersfamilie) en telt zo’n 10 verschillen soorten. Van nature komen sommige soorten ook in de Nederland en België voor en kunnen zonder snoei uitgroeien tot imposante bomen. Bij ons is de plant bekend onder de naam Beukenhaag. Hierbij maken we onderscheid tussen twee soorten beuk namelijk de groene beukenhaag (Fagus sylvatica) en de rode beukenhaag (Fagus sylvatica 'Atropunicea'), ook wel bruine beuk genoemd. De groene en rode beuken planten laten zich makkelijk snoeien is daardoor perfect te gebruiken als natuurlijke afscheiding van je tuin. De Fagus is een groenblijvende haagplant wat bij deze soort inhoud dat de plant het blad pas verliest zodra in het voorjaar de nieuwe bladeren binnen uit te lopen. Hierdoor is zowel de rode beuk als de groene beuk perfect geschikt om privacy te creëren in de tuin.

Meer informatie


Filter
Pagina 1 / 1
  • Toon
 
Populair
400 cm
2 Reviews
Gewone beuk
Fagus sylvatica
1
99
Va.
Populair
400 cm
1 Review
2
09
Va.

De Beukenhaag groeit zowel in de zon als in de schaduw, maar komt het beste tot zijn recht op een zonnige en/of half beschaduwde standplaats. Fagus stelt hierbij weinig eisen aan de bodem en groeit hard. Zowel de groene beuken als de rode beuk dienen dan ook twee keer per jaar gesnoeid te worden. Hierbij snoei je de Fagus voor de eerste keer in de maand mei of juni en een tweede (lichtere) keer aan het einde van de zomer. De groene en rode beuk blijft dan het mooist in model.

Plant & Grow biedt de Beukenhaag aan als potgekweekte haagplanten in een hoogte van zo'n 40-60 cm (afhankelijk van seizoen en snoei in de kwekerij). Plant bij een P9 potmaat zo'n 6 stuks aan per strekkende meter. Wil je de Beukenhaag als dubbele rij aanplanten? Plant dan zigzaggend 8 planten (2 x 4 planten) per strekkende meter. Meer stuks is echt niet nodig gezien de harde groei van deze haagplant. Daarbij is het los aanplanten van de Fagus financieel gezien een heel stuk voordeliger dan het aanplanten van kant en klaar hagen. Verwar de Fagus hierbij niet met de Carpinus betulus, dit is een andere soort en wordt de Haagbeuk genoemd in plaats van Beukenhaag. Hoewel de Carpinus van een afstandje veel lijkt op de Fagus, zijn er toch aanzienlijke verschillen.

 

Verschillen tussen beukenhagen en haagbeuken?

  • De beukenhaag (Fagus) is 'groenblijvend', de haagbeuk (Carpinus) is niet groenblijvend. De Fagus verliest zijn (rode of groene) bladeren namelijk pas in het voorjaar zodra de nieuwe bladeren beginnen uit de lopen. De Carpinus verliest zijn blad al zodra de eerste nachtvorst in het najaar is geweest.
  • De rode en groene beukenhaag (Fagus) heeft glanzend blad en een gladde structuur. De Carpinus heeft een grove structuur met diepe nerven en ruw, puntig blad.
  • De Fagus sylvatica (groene blad) en Fagus sylvatica 'Atropunicea'  (rode/bruine blad) bieden het hele jaar door privacy, de Carpinus betulus alleen van voorjaar tot en met najaar (zolang het blad aan de plant zit).
  • De beukenhaag (Carpinus) stelt weinig eisen aan de bodem, de Fagus stelt hierbij strenge(re) eisen aan de bodem.

 

Beukenhaag kopen bij Plant & Grow

Beukenhagen bestellen kan voordelig online bij Plant & Grow. Al onze pot gekweekte haag planten kunnen het hele jaar door geplant worden zolang het op 't moment van aanplanten maar niet vriest. Wij verkopen geen 'kale wortel' beuken in verband met een relatief hoog uitvalpercentage, wat met potgekweekte beuken niet het geval is. Wij gaan alleen voor de beste kwaliteit en dat alles tegen de laagste prijs! Al onze Fagus planten komen rechtstreeks van de kweker. Hierdoor ben je verzekerd van scherpe prijzen. Alle tuin planten van Plant & Grow worden zorgvuldig op kwaliteit geselecteerd, zo ook de beukenhaag plant. Heb je verder nog advies nodig over de rode en groene beukenhaag voordat je overgaat tot online bestellen? Neem dan spoedig contact op met één van de plantspecialisten van Plant & Grow.

 

Fagus (Beukenhaag) Veelgestelde vragen

Alle veelgestelde vragen over Fagus (Beukenhaag)


Wanneer beukenhaag snoeien?

De beukenhaag kan het beste twee keer per jaar gesnoeid worden. De eerste keer in mei/juni, de tweede keer in september.


Wat kost beukenhaag?

Bekijk de actuele prijzen van de Beukenhaag op de desbetreffende productpagina's. Zie hiervoor Rode beuk en Groene beuk.


Waar kan ik beukenhaag kopen?

Beukenhaag kun je voordelig online bestellen bij Plant & Grow, vers van de kweker en met aangroeigarantie geleverd. Het grote voordeel van onze beukenhaagplanten is dat  ze jaarrond geplant kunnen worden omdat ze in pot zijn opgekweekt.

Wij leveren dus géén kale wortel die bekend staat om een veelal hoog uitvalpercentage.


Welke meststof/voeding voor beukenhaag?

De beukenhaag kan het beste twee keer per jaar bemest worden, in het voorjaar en in de zomer. Gebruik hiervoor een organische meststof zoals bijvoorbeeld de Pokon Bio Tuinmest.


Welke beukenhaag kopen?

De 'Rode beuk' en 'Groene beuk' zijn de meest gebruikte soorten. Beide soorten zijn dan ook verkrijgbaar in onze webshop.


Wanneer beukenhaag planten?

Alle beukenhaag planten van Plant & Grow zijn potgekweekt. Hierdoor zijn deze het hele jaar door aan te planten, zolang het op 't moment van aanplanten maar niet vriest. Je bent dus niet gebonden aan bepaalde plantseizoenen.


Niet zeker of deze plant iets is voor in jouw tuin?

Vul hieronder het contactformulier in en wij nemen spoedig contact met je op.
Betaalmethodes

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

Onze socials

Volg ons op social media


Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.