Crambe cordifolia

  • Jaarrond te planten
  • Gemakkelijke plant
  • Rijkbloeiend


Tijdelijk uitverkocht
Dit product is momenteel niet leverbaar.


Planteigenschappen:  
Artikelnummer: 736
Geslacht: Crambe
Uiteindelijke hoogte: 150 cm
Bloeikleur: Wit
Bloeimaand(en): Juni, Juli, Augustus
Bladkleur: Groen
Aantal planten: ± 
3 per m2
Standplaats: zon
Toepassing: Border, Groepsbeplanting, Solitair
Winterhardheid: Goed
Groenblijvend: Ja
Meer informatie  
Grondsoort: Goede tuingrond, waterdoorlatend en kalkhoudend.
Combi. mogelijkheden:
Geurend: Nee
Vruchten: Nee
Onderhoud:  
Snoeien:Uitgebloeide stengels kunnen na de bloei worden weggeknipt. In het voorjaar de afgestorven en lelijke bladeren verwijderen.
Bemesten:Gemiddelde mestbehoefte, in het voorjaar bemesten met een langdurige meststof is voldoende voor het gehele groeiseizoen.
Wanneer planten:Deze tuinplant is potgekweekt en kan daardoor jaarrond geplant worden (met uitzondering bij vorst en sneeuw).
Minder informatie  

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Zeekool

De Crambe cordifolia, ook wel Zeekool genoemd is een opvallende vaste plant met een bijzondere groei- en bloeiwijze. In het voorjaar vormen zich grote gekartelde, vrij ronde bladeren die donkergroen van kleur zijn met opvallende (witte nerven). Deze bladeren voelen vleesachtig aan en kunnen soms een wat blauwgroene tot paarse gloed krijgen. Vanuit de kern van de plant vormen zich imposante bloemstelen die zich als een wolk vertakken met kleine witte bloempjes. Zodra de Zeekool in bloei staat is het een opvallende verschijning in de tuin en verspreid hierbij een aangename geur.

De standplaats van de Crambe cordifolia dient een zonnige plek in de tuin te zijn op een liefst zonnige en humusrijke grond. Voorkeur gaat hierbij uit naar een kalkrijke bodem. Indien de grond niet voldoende kalkrijk is kun je de plant verwennen door jaarlijks wat kalk bij te strooien. Uiteindelijk kan de Zeekool een hoogte bereiken van zo'n 150 tot 200 cm hoog. Hierbij leent de vaste plant zich perfect als solitair in een border maar is in de wat grotere tuinen ook goed als groepsbeplanting te gebruiken. Verder is de Crambe cordifolia goed winterhard en groeit op vrijwel iedere (kalkminnende) tuingrond.

De Crambe cordifolia (Zeekool) koop je voordelig online bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.


Crambe cordifolia combineren met andere planten

Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Crambe cordifolia.


Geen producten gevonden voor de geslecteerde criterea.

Reviews over de Crambe cordifolia

Nog geen reviews toegevoegd


Bij Plant & Grow betaal je veilig en vertrouwd met

Betaalmethodes