Corylus avellana 'Rode Zellernoot'

  • Jaarrond te planten
  • Gemakkelijke plant
  • Decoratief blad


Tijdelijk uitverkocht
Dit product is momenteel niet leverbaar.


Planteigenschappen:  
Artikelnummer: 598
Geslacht: Corylus
Uiteindelijke hoogte: 400 cm
Bloeikleur: Geel
Bloeimaand(en): Februari, Maart
Bladkleur: Groen, Rood
Aantal planten: ± 
1 per m2
Standplaats: zon, halfschaduw
Toepassing: Border, Groepsbeplanting, Solitair
Winterhardheid: Goed
Groenblijvend: Nee
Meer informatie  
Grondsoort: Goede tuingrond, waterdoorlatend.
Combi. mogelijkheden:
Geurend: Nee
Vruchten: Ja
Onderhoud:  
Snoeien:Om de Corylus wat compacter te houden en de productie van hazelnoten te stimuleren kunnen na enkele jaren de dikste takken tot de grond worden afgesnoeid (in maart) waardoor de plant wordt uitgedund en tegelijkertijd wordt gestimuleerd om nieuwe scheuten te vormen.
Bemesten:Gemiddelde mestbehoefte, in het voorjaar bemesten met een langdurige meststof is voldoende voor het gehele groeiseizoen.
Wanneer planten:Deze tuinplant is potgekweekt en kan daardoor jaarrond geplant worden (met uitzondering bij vorst en sneeuw).
Minder informatie  

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Hazelnoot

De Corylus avellana 'Rode Zellernoot', beter bekent als de Hazelnoot of Hazelaar is een bladverliezende sierheester met een opgaande tot brede groeiwijze. Het blad is vrijwel rond tot iets wat eivormig, aan de rand getand en voelt zacht aan. Het rode blad in het voorjaar verkleurt laten  in het seizoen naar een donkergroene kleur. In de maanden februari en maart bloeit de Hazelaar met gele katjes, nog voordat het blad aan de plant zit (naaktbloeier). Na de bloei kunnen zich hazelnoten ontwikkelen die in het najaar rijpen naar een bruine tot purperachtige kleur. De hazelnootproductie van de Corylus avellana 'Rode Zellernoot' is iets minder rijkelijk dan de gewone Corylus avellana.

De Corylus avellana 'Rode Zellernoot' dient op een zonnige tot half beschaduwde plek in de tuin je staan op een doorlatende maar vochthoudende grond. Hierbij leent deze heester zich perfect voor in een border, zowel als solitaire heester als groepsbeplanting. Onder de juiste omstandigheden en ongesnoeid kan de Hazelnoot een hoogte bereiken van zo'n 400 cm. Daarbij is de Hazelaar volledig winterhard en laat zich eenvoudig combineren met andere planten.

De Corylus avellana 'Rode Zellernoot' (Hazelnoot) kun je voordelig online bestellen bij tuinplanten webshop Plant & Grow.


Corylus avellana 'Rode Zellernoot' combineren met andere planten

Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Corylus avellana 'Rode Zellernoot'.


Geen producten gevonden voor de geslecteerde criterea.

Reviews over de Corylus avellana 'Rode Zellernoot'

Nog geen reviews toegevoegd


Bij Plant & Grow betaal je veilig en vertrouwd met

Betaalmethodes