Cornus kousa 'Satomi'

  • Jaarrond te planten
  • Gemakkelijke plant
  • Potgekweekt


Tijdelijk uitverkocht
Dit product is momenteel niet leverbaar.


Planteigenschappen:  
Artikelnummer: 596
Geslacht: Cornus
Uiteindelijke hoogte: 300 cm
Bloeikleur: Rood, Roze
Bloeimaand(en): Mei, Juni
Bladkleur: Groen
Aantal planten: ± 
1 per m2
Standplaats: zon, halfschaduw
Toepassing: Border, Groepsbeplanting, Solitair
Winterhardheid: Goed
Groenblijvend: Nee
Meer informatie  
Grondsoort: Voedzame grond, waterdoorlatend.
Combi. mogelijkheden:
Geurend: Nee
Vruchten: Ja
Onderhoud:  
Snoeien:Zo min mogelijk, eventueel na de bloei terugsnoeien om de plant in model te houden.
Bemesten:Gemiddelde mestbehoefte, in het voorjaar bemesten met een langdurige meststof is voldoende voor het gehele groeiseizoen.
Wanneer planten:Deze tuinplant is potgekweekt en kan daardoor jaarrond geplant worden (met uitzondering bij vorst en sneeuw).
Minder informatie  

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Grootbloemige Japanse kornoelje

De Cornus kousa 'Satomi', beter bekent als de Grootbloemige Japanse kornoelje is een langzaam groeiende heester met een hoog sierwaarde gehalte en tevens het roodroze 'zusje' van de Cornus kousa. De bladeren zijn groen van kleur, ovaalvormig tot eirond en zo'n 10 cm groot. De manier waarop de Grootbloemige Japanse kornoelje bloeit is anders dan bij de meeste sierheesters. De bloem is namelijk vrij onopvallend maar de zalmroze tot rode schutbladeren erom heen vallen daarin tegen extra goed op. Hierdoor lijkt het net of deze schutbladeren de bloem vormen. Dit 'bloeiproces' vind plaatst in de maanden mei en juni waarna zich na de bloei rode 'aardbeiachtige' vruchten ontwikkelen.

De standplaats van de Cornus kousa 'Satomi' dient een zonnige tot half beschaduwde plek in de tuin te zijn op een waterdoorlatende en voedzame grond. Onder de juiste omstandigheden kan deze heester een hoogte bereiken van zo'n 300 cm. Hierbij leent  de Grootbloemige Japanse kornoelje zich perfect als solitaire struik maar kan ook gebruikt worden als groepsbeplanting in de wat grotere tuinen en parken. Onderhoud heeft deze tuinplant vrijwel niet nodig. Probeer zo min mogelijk te snoeien om zo de groeiwijze onaangetast te houden. Daarbij komt dat de Cornus goed winterhard is en zich makkelijk laat combineren met andere tuinplanten.

De Cornus kousa 'Satomi' (Grootbloemige Japanse kornoelje) kun je voordelig online bestellen bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.


Cornus kousa 'Satomi' combineren met andere planten

Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Cornus kousa 'Satomi'.


Geen producten gevonden voor de geslecteerde criterea.

Reviews over de Cornus kousa 'Satomi'

Nog geen reviews toegevoegd


Bij Plant & Grow betaal je veilig en vertrouwd met

Betaalmethodes