Coreopsis verticillata 'Moonbeam'

Meisjesogen 1 Beoordeling
Belangrijke mededeling
In verband met de vakantieperiode in combinatie met de lancering van een volledig nieuwe webshop en bedrijfsnaam is het op dit moment tijdelijk niet mogelijk om bestellingen te plaatsen in onze webshop.

Vanaf eind september/begin oktober kunt u kiezen uit een nog breder assortiment in onze geheel vernieuwde webshop.
Meer info volgt spoedig


Profiteer van onze staffelkorting

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Meisjesogen

De Coreopsis verticillata 'Moonbeam', ook wel Meisjesogen genoemd is een prachtige vaste plant met een opgaande tot bossige, fijnvertakte groeiwijze. Het fijne, smalle blad is lancetvormig, iets of wat "naaldachtig" en groen van kleur. In de maanden juli, augustus en september bloeit de Coreopsis verticillata 'Moonbeam' uitbundig met citroengele, stervormige bloemen. De zachte en lichtgele kleur is zeer attractief in combinatie met de fijn gevederde bladeren en is erg goed te combineren met bijvoorbeeld wit-bloeiende vaste planten.

De Coreopsis verticillata 'Moonbeam' is een wat laagblijvende cultivar met een volwassen hoogte van zo'n 40 tot 50 cm. De standplaats van de Meisjesogen dient een zonnige plek in de tuin te zijn op een doorlatende en voedselrijke bodem. Met name in de winter is het belangrijk dat de grond niet te nat is. De Coreopsis verticillata 'Moonbeam' leent zich uitstekend als borderplant en kan zowel in grote als kleine groepjes worden aangeplant. De Coreopsis verticillata 'Moonbeam'  behoord tot de goede winterharde tuinplanten, heeft weinig onderhoud nodig en is in ons klimaat goed winterhard.

De Coreopsis verticillata 'Moonbeam' (Meisjesogen) kun je voordelig online kopen bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Coreopsis verticillata 'Moonbeam'

Artikelnummer
272
Levertijd
1-5
werkdagen
Geslacht
Coreopsis (bekijk alle soorten)
Groeivorm(en)
Opgaande tot bossige groeiwijze
Hoogte plant bij levering
5-10 cm Pot 9x9cm
Volwassen hoogte plant
50 cm
Bloeikleur
Geel
Bloeimaand(en)
Juli, Augustus, September
Bladkleur
Groen
Standplaats
Zon
Plantafstand
± 9 per m2
Grondsoort
Alle grondsoorten, goed doorlatend
Toepassing
Border, Groepsbeplanting
Groenblijvend
Nee
Winterhardheid
Goed
Geurend
Nee
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
 • Jaarrond te planten
 • Onderhoudsarm
 • Rijkbloeiend

  Coreopsis verticillata 'Moonbeam' Combineren met andere planten

  Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Coreopsis verticillata 'Moonbeam'. Deze planten zijn los van elkaar, maar ook als complete borderpakketten te bestellen.  Coreopsis verticillata 'Moonbeam' Verzorging en onderhoud  Aanplanten

  Het aanplanten van de Coreopsis verticillata ‘Moonbeam’ is jaarrond mogelijk zolang het op 't moment van aanplanten maar niet vriest of sneeuwt. Dit jaarrond aanplanten kan omdat de plant potgekweekt is en daardoor al een goed ontwikkeld wortelgestel heeft. Tevens is deze soort volledig winterhard in ons klimaat. Voor een juiste plantdichtheid adviseren wij om bij een potmaat van 9x9 cm zo'n ± 9 stuks per m2 aan te houden op een zonnige plek in de tuin.

  Na aanplanten en de eerste periode daarna is het belangrijk om de grond voldoende vochtig te houden. Voordat je begint met aanplanten is het raadzaam om de grondbewerking (en plantinstructies) op te volgen. Dit komt de groei en bloei van de Coreopsis verticillata ‘Moonbeam’ ten goede.


  Bemesten

  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.

  De Coreopsis verticillata ‘Moonbeam’ heeft een normale mestbehoefte. Omdat het hier om een vaste plant gaat adviseren wij om een meststof te gebruiken die zo’n 4 maanden werkt. Strooi hierbij 2 maal per jaar (in het voorjaar en zomer) de mestkorrels rondom de plant voor een betere groei, bloei en weerstand van de plant. Meststoffen die zo’n 4 maanden werken geven in korte tijd de voedingstoffen vrij aan de plant. De meeste vaste planten, zo ook de Coreopsis verticillata ‘Moonbeam’ heeft de eigenschap om in korte tijd hard te groeien. Met name in deze periode heeft de plant een behoorlijke behoefte aan voedingsstoffen. Bemest daarom in de maanden maart en juni en strooi de mestkorrels rondom of tussen de planten, liefst niet in/op de plant in verband met eventuele bladverbranding. Zo voorkom je een mesttekort voor de plant.


  Snoeien

  De Coreopsis verticillata ‘Moonbeam’ is bladverliezend. Dit betekent dat de plant in het najaar en winter bovengronds afsterft. Naarmate de temperaturen in het voorjaar weer stijgen, zal de plant weer opnieuw uitlopen. Het beste moment om de Coreopsis verticillata ‘Moonbeam’ terug te snoeien is wanneer de nieuwe uitlopers in het voorjaar zichtbaar worden. Snoei hierbij de oude, bruine plantdelen zo’n 5 cm boven de grond terug. Door de plant in het voorjaar pas terug te snoeien verklein je de kans op schade door vorst in de winter. De oude, verdorde plantdelen bieden namelijk van nature een beschermlaag tegen bevriezing van de plant.


  Water geven

  De Coreopsis verticillata ‘Moonbeam’ dient bij aanhoudende droogte tijdig water te krijgen. Hierbij geldt, hoe warmer en zonniger de standplaats (eventueel in combinatie met wind), hoe sneller de bodem uitdroogt en dus hoe sneller de plant water nodig heeft. Voor de ontwikkeling van het wortelgestel is het beter om de plant in een keer rijkelijk te voorzien van water, dan iedere dag een klein beetje. Vang je regenwater op in de tuin? Gebruik dan dit water om kosten te besparen en het milieu minder te belasten.


  Scheuren

  Wanneer de Coreopsis verticillata ‘Moonbeam’ zo’n ± 3 jaar in de tuin staat, moet deze worden gescheurd. Hierbij wordt de plant in het voorjaar of najaar, in zijn geheel uitgegraven. Vervolgens wordt de plant in meerdere delen opgesplitst waarbij de jonge, gezonde plantdelen worden terug geplant. Vaak zitten deze aan de buitenkant van de uitgegraven plant. De kern kan in de meeste gevallen worden weggegooid. Deze is te oud waarbij de groeikracht is verdwenen. Door tijdig te scheuren, ook wel delen genoemd hou je de vaste plant jong en vitaal. Hierdoor blijft de plant groei- en bloeikrachtig. Ook te groot geworden planten kunnen op deze manier terug in model gebracht worden.


  Handig voor erbij
  Bijpassende producten voor tuinplanten
  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.
  Potgrond compact
  4
  99
  Per st.
  Plantenvoeding
  10
  95
  Per st.
  Plantbooster
  12
  95
  Per st.
  Beoordelingen van onze klanten

  Beoordelingen van onze klanten over

  Coreopsis verticillata 'Moonbeam'
  Voeg beoordeling toe
  Betaalmethodes

  Hulp nodig?

  Neem contact op met onze klantenservice

  Onze socials

  Volg ons op social media


  Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.