Cimicifuga simplex 'White Pearl'

  • Jaarrond te planten
  • Onderhoudsarm
  • Rijkbloeiend


Tijdelijk uitverkocht
Dit product is momenteel niet leverbaar.


Planteigenschappen:  
Artikelnummer: 705
Geslacht: Cimicifuga
Uiteindelijke hoogte: 150 cm
Bloeikleur: Wit
Bloeimaand(en): September, Oktober
Bladkleur: Groen
Aantal planten: ± 
6 per m2
Standplaats: halfschaduw
Toepassing: Border, Groepsbeplanting
Winterhardheid: Goed
Groenblijvend: Nee
Meer informatie  
Grondsoort: Alle grondsoorten, bij voorkeur vochthoudende grond
Combi. mogelijkheden:
Geurend: Ja
Vruchten: Nee
Onderhoud:  
Snoeien:In het voorjaar bruine bladeren en stengels wegknippen.
Bemesten:Gemiddelde mestbehoefte, in het voorjaar bemesten met een langdurige meststof is voldoende voor het gehele groeiseizoen.
Wanneer planten:Deze tuinplant is potgekweekt en kan daardoor jaarrond geplant worden (met uitzondering bij vorst en sneeuw).
Minder informatie  

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Zilverkaars

De Cimicifuga simplex 'White Pearl' (synoniem: Actaea simplex 'White Pearl') welke de Nederlandse naam Zilverkaars kent, is een vrij hoge vaste plant die pas laat in het seizoen bloeit. De decoratieve bladeren hebben een lichtgroene kleur. In de maanden september en oktober bloeit de Zilverkaars met (grote) overhangende, witte bloempluimen die een aangename geur verspreiden.

Omdat de Cimicifuga simplex 'White Pearl' relatief laat bloeit is het een populaire tuinplant voor in de herfst, zeker in combinatie met de bladverkleuringen van heesters en bomen. Hoe mooi de plant ook is, het is en blijft een trage starter. Het duurt namelijk een aantal jaar voordat de plant echt tot zijn recht komt, maar het geduld zal dubbel en dwars beloont worden!

De standplaats van de Cimicifuga simplex 'White Pearl' kan zowel een zonnige als half beschaduwde plek in de tuin zijn, maar de voorkeur gaat het meest uit naar half schaduw. De plant groeit het beste op een vochthoudende grond en kan hierbij een hoogte bereiken van zo'n 150 cm. Hierbij is de Actaea simplex 'White Pearl' perfect te gebruiken voor achteraan in een border. In combinatie met een donkere achtergrond, bijvoorbeeld de haagplant Fagus sylvatica 'Atropunicea', valt de Cimicifuga simplex 'White Pearl' extra goed op. Verder is de Zilverkaars goed winterhard en heeft over het algemeen weinig onderhoud nodig.

De Cimicifuga simplex 'White Pearl' (Zilverkaars) koop je voordelig online bij tuinplanten webshop Plant & Grow.


Cimicifuga simplex 'White Pearl' combineren met andere planten

Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Cimicifuga simplex 'White Pearl'.


€ 2,39
Aconitum carmichaelii 'Arendsii' Monnikskap
Halfschaduw
 
 
100cm
€ 1,79
Anemone hybrida 'Honorine Jobert' Herfstanemoon
Halfschaduw
 
100cm

Reviews over de Cimicifuga simplex 'White Pearl'

Nog geen reviews toegevoegd


Bij Plant & Grow betaal je veilig en vertrouwd met

Betaalmethodes