Choisya ternata 'Aztec Pearl'

  • Onderhoudsarm
  • Groenblijvend
  • Potgekweekt


Tijdelijk uitverkocht
Dit product is momenteel niet leverbaar. Een passend alternatief kan zijn: Choisya ternata


Planteigenschappen:  
Artikelnummer: 158
Geslacht: Choisya
Uiteindelijke hoogte: 200 cm
Bloeikleur: Wit
Bloeimaand(en): April, Mei
Bladkleur: Groen
Aantal planten: ± 
3 per m2
Standplaats: zon, halfschaduw
Toepassing: Border, Groepsbeplanting, Solitair, Pot
Winterhardheid: Matig
Groenblijvend: Ja
Meer informatie  
Grondsoort: Alle grondsoorten, bij voorkeur voedselrijk
Combi. mogelijkheden:
Geurend: Ja
Vruchten: Nee
Minder informatie  

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Choisya

De Choisya ternata 'Aztec Pearl', ook wel Choisya of Mexicaanse oranjebloesem genoemd is een wintergroene sierheester met een redelijk compacte groeiwijze. De heester heeft smalle, leerachtige en glimmende bladeren. Het fijnbladige blad verspreid daarbij een heerlijke geur.

In de maanden april en mei bloeit de Choisya ternata 'Aztec Pearl' met witte, stervormige bloemen die erg geliefd zijn bij vlinders en bijen. De bloemen geven een sterke citrus geur af. Uiteindelijk kan de Mexicaanse oranjebloesem een hoogte bereiken van circa 150 tot 200 cm. Door middel van snoei is de heester makkelijk in model te houden.

De standplaats van de Choisya ternata 'Aztec Pearl' dient een zonnige of half beschaduwde plek in de tuin te zijn op een liefst iets of wat beschutte plek. De Choisya doet het goed op een vruchtbare bodem die voldoende waterdoorlatend is. Deze heester wordt vaak toegepast als kuipplant en in borders, zowel solitair als in groepsbeplanting. Ook in moderne tuinen wordt de Mexicaanse oranjebloesem vaak toegepast. De Choisya ternata 'Aztec Pearl' is daarbij wel matig winterhard. Bij strenge vorst kun je de plant het beste beschermen om vorstschade te voorkomen.

De Choisya ternata 'Aztec Pearl' (Choisya) kun je voordelig online kopen bij tuinplanten webshop Plant & Grow.


Choisya ternata 'Aztec Pearl' combineren met andere planten

Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Choisya ternata 'Aztec Pearl'.


€ 7,99
Photinia fraseri 'Little Red Robin' Glansmispel
€ 35,99
Photinia fraseri 'Red Robin' Glansmispel
ZonHalfschaduw
 
300cm
€ 1,69
Salvia nemorosa 'Ostfriesland' Salie


€ 1,49
Salvia nemorosa 'Blaukonigin' Salie
€ 9,99
Hibiscus syriacus 'Oiseau Bleu' Hibiscus
ZonHalfschaduw
 
 
 
200cm


Verzorging en onderhoud Choisya ternata 'Aztec Pearl'


Aanplanten

Omdat de Choisya ternata ‘Aztec Pearl’ matig winterhard is, adviseren wij (ondanks dat de plant potgekeekt is) deze in het voorjaar, zomer of najaar aan te planten. Dit verkleint de kans op vorstschade dan wanneer deze in een ander jaargetijde (winter) aangeplant zou worden. Om goed van start te gaan dient eerst de grondbewerking op de juiste wijze verricht te worden. Tips en tricks over grondbewerking en aanplanten vind je op onze pagina: grondbewerking en plantinstructies.

De plantexperts van Plant & Grow adviseren zo’n 1 tot 3 stuks per vierkante meter (bij een Ø 17cm pot) op een zonnige of half beschaduwde plek in de tuin. Na aanplanten en de eerste weken daarna is het belangrijk om tijdig water te geven zodat de sierheester niet uitdroogt. Dit zal de groei- en bloeikracht later ten goede komen.


Bemesten

€ 12,99
Pokon Bio Tuinmest Pokon Bio Tuinmest

Pokon Bio Tuinmest

Om mooie, gezonde en goed groeiende planten te behouden is het belangrijk dat er géén mesttekort optreed. Het is daarom raadzaam om de Choisya ternata ‘Aztec Pearl’ twee keer per jaar te bemesten. Doe dit de eerste keer in de maand maart en herhaal dit vervolgens voor een tweede keer in de maand juni. Strooi hierbij de korrels rondom of tussen de planten, liefst niet in de planten in verband met kans op bladverbranding.

Gebruik hierbij een (organische) meststof die zo’n 120 dagen werkt. Deze meststoffen geven in korte tijd alle voedingsstoffen vrij die de plant goed kan gebruiken omdat de Choisya ternata ‘Aztec Pearl’ met name in deze periode hard groeit. Zo voorkom je een mesttekort en verhoog je tevens de weerstand van de plant. De tuinplant is daardoor weer minder vatbaar voor ziekte en plagen.


Snoeien

Het is niet noodzakelijk om de Choisya ternata 'Aztec Pearl' te snoeien. Mocht de heester te groot zijn geworden, dan kun je de Choisya ternata 'Aztec Pearl' na de bloei (in mei) tot gewenste hoogte terugsnoeien. De plant zal dan weer spoedig opnieuw beginnen uit te lopen. Gebruik bij het snoeien altijd een scherpe snoeischaar om kneuzing van de stengel te voorkomen.

Mocht de Choisya ternata 'Aztec Pearl' door (strenge) vorst zijn ingevroren of dode plantdelen hebben, dan kun je deze het beste in het voorjaar wegsnoeien. De plant zal zich in datzelfde groeiseizoen weer volledig herstellen.


Water geven

Bij aanhoudende droogte is het belangrijk om de Choisya ternata ‘Aztec Pearl’ tijdig water te geven. Dit voorkomt uitdroging van de plant. Geeft hierbij de plant bij voorkeur in een keer rijkelijk water dan iedere dag een klein beetje. Voor de ontwikkeling van het wortelgestel is dit beter aangezien dit de plant stimuleert om ook zelf op zoek te gaan naar water in de bodem. Staat de plant in pot? Dan zal de (pot)grond sneller uitdrogen en heeft de plant ook sneller water nodig.


Bijzonderheden

De Choisya ternata ‘Aztec Pearl’ is matig winterhard waardoor de plant bij vorst wat extra bescherming kan gebruiken. Lees alle tips op onze pagina kwetsbare tuinplanten beschermen bij vorst.Reviews over de Choisya ternata 'Aztec Pearl'

Nog geen reviews toegevoegd


Bij Plant & Grow betaal je veilig en vertrouwd met

Betaalmethodes