Carex (Zegge)

Zegge (Carex) planten bestellen
De Carex is een van de meest gebruikte en populairste siergrassen in onze tuin. Hoewel het geslacht bestaat uit zowel bladverliezende als groenblijvende grassen, biedt Plant & Grow vrijwel alleen bladhoudende Zegge-soorten in de webshop. Er bestaan zo'n circa 2.000 verschillende soorten die verspreid over de wereld voorkomen, met name in de wat gematigde en koudere streken. De Carex behoord tot de Cypergrassenfamilie (Cyperaceae).

Meer informatie


 
€ 2,09
Carex buchananii Zegge
 
 
50 cm
€ 2,39
Carex caryophyllea 'The Beatles'  Zegge
€ 2,09
Carex foliosissima 'Irish Green' Zegge
€ 2,29
Carex morrowii 'Ice Dance' Zegge
€ 2,39
Carex morrowii 'Variegata' Zegge
 
 
40 cm
€ 2,39
Carex oshimensis 'Evergold'  Zegge
€ 1,89
Carex pendula Hangende zegge
Hangende zegge
Carex pendula
 
 
 
100 cm
€ 5,99
Carex testacea 'Prairie Fire' Oranjezegge
 
 
60 cm
Uitverkocht
Carex comans 'Frosted Curls' Zegge
Uitverkocht
Carex grayi Morgensterzegge
Morgensterzegge
Carex grayi
 
60 cm
Uitverkocht
Carex morrowii Zegge
 
 
40 cm
Uitverkocht
Carex morrowii 'Goldband' Japanse zegge
 
30 cm
Uitverkocht
Carex muskingumensis Palmzegge
 
 
70 cm
Uitverkocht
Carex ornithopoda 'Silver Sceptre' Bonte zegge
 
 
30 cm
Uitverkocht
Carex ornithopoda 'Variegata' Zegge

Hoewel de meeste Zegge soorten (onopvallend) bloeien, zijn de bladeren, de structuur van de plant en de kleur de grootste sierwaarde. Omdat bijna al onze Carex soorten groenblijvend zijn zorgen ze jaarrond voor kleur in de tuin. Het is tevens een laagblijvende siergras soort waardoor ze zowel in grote als kleine tuinen gebruikt kunnen worden. De Zegge is over het algemeen een gemakkelijke plant en een must voor iedere siergrassen border. Ook in combinatie met kruidachtige planten is de Carex erg mooi dankzij de mooie (soms overhangende) bladeren.

Afhankelijk van de soort varieert de bladkleur van groen, geel, bruin, oranjerood tot opvallende bonte kleuren. Sommige van deze Carex soorten verspreiden zich door middel van ondergrondse wortelstokken (woekeren hierbij niet) waardoor deze ook uitermate geschikt zijn als bodembedekker. De hoogte van de Zegge is afhankelijk van de soort en varieert van zo'n 25 tot 75 cm hoog. Verder heeft de Carex niet veel onderhoud nodig. Om te zorgen dat de Zegge planten zijn frisgroene kleur behoud kunnen oudere, verkleurde bladeren het beste worden teruggesnoeid in het vroege voorjaar. Dit triggert tegelijkertijd het wortelgestel en stimuleert de plant om nieuwe bladeren te vormen.

Afhankelijk van de soort kan de Carex goed groeien op zowel schaduwrijke plekken als zonminnende plaatsen in de tuin. Per soort geeft Plant & Grow aan wat de gewenste standplaats is van de desbetreffende Zegge plant. Voor de meeste soorten geldt dat de bodem liefst wat vochthoudend mag zijn. Aangezien al onze Carex planten potgekweekt zijn kunnen ze jaarrond geplant worden, ongeacht het seizoen (zolang het maar niet vriest). Hierbij leent de plant zich perfect voor in een border, als vakbeplanting, in plantenbakken maar ook als bodembedekker. Daarbij is de Carex een veelgebruikte plant voor in moderne tuinen. Om te zorgen dat onze Zegge planten zonder beschadigingen bij de klant worden afgeleverd verpakken wij al grassen op een zorgvuldige en stevige manier. Hiervoor kan transport naar de klant zonder kwaliteitsverlies optreden!

 

Carex kopen bij Plant & Grow

Wacht niet langer en bestel de Zegge planten vandaag nog in onze webshop. Binnen 1 tot 4 werkdagen wordt de Carex (vanaf €100,- gratis) bij je thuisbezorgd, vers vanaf de kweker!

 


Niet zeker of deze plant iets is voor in jouw tuin?
Bij Plant & Grow betaal je veilig en vertrouwd met

Betaalmethodes
Wij zijn gecertificeerd!

Thuiswinkel Waarborg
Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice


Onze socials
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de beste aanbiedingen en persoonlijk advies