Campanula carpatica 'Blaue Clips'

Karpatenklokje
Belangrijke mededeling
In verband met de vakantieperiode in combinatie met de lancering van een volledig nieuwe webshop en bedrijfsnaam is het op dit moment tijdelijk niet mogelijk om bestellingen te plaatsen in onze webshop.

Vanaf eind september/begin oktober kunt u kiezen uit een nog breder assortiment in onze geheel vernieuwde webshop.
Meer info volgt spoedig


Profiteer van onze staffelkorting

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Karpatenklokje

De Campanula carpatica 'Blaue Clips', ook wel Karpatenklokje genoemd is een veelgebruikte vaste plant in de tuin. Het is een bladverliezende en laagblijvende vaste plant met een relatief grote bloem in verhouding tot de rest van de plant. Het blad is groen van kleur, hartvormig tot rond/ovaal en aan de rand gezaagd. In de maanden juni, juli en augustus bloeit de Campanula carpatica 'Blaue Clips' met hemelsblauwe, opstaande klokvormige bloemen. Uiteindelijk bereikt de Campanula carpatica 'Blaue Clips' een volwassen hoogte van zo'n 20 cm.

De standplaats van de Campanula carpatica 'Blaue Clips' dient een zonnige of half beschaduwde plek in de tuin te zijn. Zorg dat de bodem voldoende luchtig is, dus zorg dat de bodem goed is omgespit alvorens er geplant gaat worden. De Campanula carpatica 'Blaue Clips' is perfect te gebruiken in borders, zowel in groepsbeplanting als randbeplanting. Ook in rotstuinen wordt dit plantje veel toegepast. Tevens is deze vaste plant goed als balkonplant te gebruiken of in plantenbakken. De Campanula carpatica 'Blaue Clips' laat zich makkelijke combineren met andere tuinplanten en heeft over het algemeen weinig onderhoud nodig. Daarbij behoord deze vaste plant tot de goede, winterharde tuinplanten.

De Campanula carpatica 'Blaue Clips' (Karpatenklokje) kun je voordelig online kopen bij tuinplanten webshop Plant & Grow.

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Campanula carpatica 'Blaue Clips'

Artikelnummer
235
Levertijd
3-6
werkdagen
Geslacht
Campanula (bekijk alle soorten)
Groeivorm(en)
Kruipende breed-uitgroeiende groeiwijze
Hoogte plant bij levering
5-10 cm Pot 9x9cm
Volwassen hoogte plant
20 cm
Bloeikleur
Blauw
Bloeimaand(en)
Juni, Juli, Augustus
Bladkleur
Groen
Standplaats
Zon, Halfschaduw
Plantafstand
± 9 per m2
Grondsoort
Alle grondsoorten, goed doorlatend, Vochthoudende grond
Toepassing
Border, Groepsbeplanting, Randbeplanting, Pot, Plantenbak
Groenblijvend
Nee
Winterhardheid
Zeer
Geurend
Nee
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
 • Jaarrond te planten
 • Onderhoudsarm
 • Gemakkelijke plant

  Campanula carpatica 'Blaue Clips' Combineren met andere planten

  Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Campanula carpatica 'Blaue Clips'. Deze planten zijn los van elkaar, maar ook als complete borderpakketten te bestellen.  Campanula carpatica 'Blaue Clips' Verzorging en onderhoud  Aanplanten

  Het aanplanten van de Campanula carpatica ‘Blaue Clips’ is jaarrond mogelijk zolang het op 't moment van planten maar niet vriest of sneeuwt. Dit jaarrond aanplanten kan omdat de plant potgekweekt is en daardoor al een goed ontwikkeld wortelgestel heeft. Voor een juiste plantdichtheid adviseren wij om bij een potmaat van 9x9 cm zo'n ± 9 stuks per m2 aan te houden op een zonnige of half beschaduwde plek in de tuin.

  Na aanplanten en de eerste periode daarna is het belangrijk om de grond voldoende vochtig te houden. Voordat je begint met aanplanten is het raadzaam om de grondbewerking (en plantinstructies) op te volgen. Dit komt de groei en bloei van de plant ten goede.


  Bemesten

  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.

  De Campanula carpatica ‘Blaue Clips’ kan het beste 2 keer per jaar bemest worden. Gebruik hierbij een meststof die relatief kort werkt (4 maanden). Het voordeel van deze meststoffen is dat ze de voedingsstoffen in vrij korte tijd vrijlaten voor de plant. Omdat de plant met name in het voorjaar en zomer hard groeit, is er op dat moment een grote behoefte aan voeding. Strooi daarom in het voorjaar (maart/april) en de zomer (juni/juli) de mestkorrels rondom de plant. Doe dit bij voorkeur op een moment dat er regen wordt voorspeld. Zodra de meststof in contact komt met vocht, worden de mineralen vrijgelaten.

  Het tijdig bemesten van de Campanula carpatica ‘Blaue Clips’ zorgt voor een goede groei en bloei. Tevens verhoogt het de vitaliteit van de plant, vermindert het de kans op ziekte en plagen en zorgt voor een mooiere bladkleur.


  Snoeien

  De uitgebloeide bloemen van de Campanula carpatica 'Blaue Clips' mogen na de bloei direct weggesnoeid worden. Dit voorkomt de vorming van zaad en stimuleert de vorming van een herbloei. In de meeste gevallen is deze tweede bloei wel minder rijkelijk dan de eerste bloei. 

  In het vroege voorjaar (eind maart/begin april) mogen de bovengrondse, afgestorven plantdelen van de Campanula carpatica 'Blaue Clips' worden weggesnoeid. Deze hebben de plant in de winter beschermd tegen vorst. Om die reden adviseren wij ook om vaste planten altijd pas in het voorjaar terug te snoeien. Door in het voorjaar afgestorven planten te snoeien verwijder je als het ware de 'winterjas' van de plant, maar maak je wel ruimte voor de vorming van nieuwe, frisgroene uitlopers. Snoei de plant met een snoeischaar of heggenschaar.


  Water geven

  De Campanula carpatica 'Blaue Clips' heeft een normale waterbehoefte. Dit houdt in dat de plant, wanneer deze eenmaal is geworteld, alleen bij aanhoudende droogte water dient te krijgen. Voor het wortelgestel van de plant is het beter om in één keer rijkelijk water te geven dan iedere dag een klein beetje. Hiermee stimuleer je de wortels van de plant om ook zelf op zoek te gaan naar water in de bodem. Geef bij voorkeur in de vroege ochtend of late avond water zodat er zo min mogelijk water verdampt. Gebruik indien mogelijk opgevangen regenwater uit bijvoorbeeld een regenton.

  Wanneer de Campanula carpatica 'Blaue Clips' in een pot of plantenbak staat zal deze sneller water nodig hebben dan wanneer de plant in de volle grond staat. Dit komt omdat de aarde (potgrond) in een pot sneller uitdroogt. Op warme, zonnige dagen kan dit betekenen dat de Campanula carpatica 'Blaue Clips' bijna dagelijks water nodig heeft.


  Scheuren

  Om Campanula carpatica ‘Blaue Clips’ groei- en bloeikrachtig te houden is het belangrijk om de plant na enkele jaren (± 3 jaar) te delen, ook wel scheuren genoemd. Hierbij worden de oude plantdelen verwijdert en de jonge, gezonde plantdelen aangehouden. De Campanula carpatica ‘Blaue Clips’ wordt in zijn geheel uitgegraven waarbij de jonge plantdelen van de oude plantdelen worden gescheiden. Vervolgens worden deze gezonde (jonge) delen opnieuw in de grond gezet. De oude plantdelen, die zich met name in de kern van de plant bevinden kunnen worden weggegooid. Op deze manier hou je de plant vitaal en groeikrachtig. Omdat de Campanula carpatica ‘Blaue Clips’ matig winterhard is kun je de plant het beste in het voorjaar delen.


  Handig voor erbij
  Bijpassende producten voor tuinplanten
  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.
  Potgrond compact
  4
  99
  Per st.
  Plantenvoeding
  10
  95
  Per st.
  Plantbooster
  12
  95
  Per st.
  Beoordelingen van onze klanten

  Beoordelingen van onze klanten over

  Campanula carpatica 'Blaue Clips'
  Er zijn nog geen reviews toegevoegd.

  Voeg beoordeling toe
  Betaalmethodes

  Hulp nodig?

  Neem contact op met onze klantenservice

  Onze socials

  Volg ons op social media


  Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.