Calamagrostis (Pluimstruisriet)

Pluimstruisriet/Diamantgras (Calamagrostis) planten bestellen
De Pluimstruisriet (Calamagrostis), ook wel Struisriet of Diamantgras genoemd is een geslacht uit de grassenfamilie (Poaceae). Er zijn zo'n ongeveer 200 verschillende soorten bekend. De naam Calamagrostis is afgeleid van de Grieke woorden 'kalamos', wat riet betekend en 'agrostis', wat gras betekend. Van nature komt het gras voor op verschillende delen van het noordelijk halfrond, met name op de wat nattere gronden.

Meer informatie


Filter
Pagina 1 / 1
  • Toon
 
Populair
150 cm
1 Review
2
49
Va.
150 cm
2
59
Va.
90 cm
2
49
Va.

Hoewel de Pluimstruisriet ook in 'normale' grond goed groeit, is het gras uitermate geschikt als oeverplant. Het blad van de Calamagrostis kan een lengte bereiken van zo'n 100 cm en hangt hierbij sierlijk over. De sierlijke groeiwijze van de Calamagrostis en de prachtige verkleuringen van de bladeren en bloempluimen maken de Pluimstruisriet tot een decoratieve siergras.

De Calamagrostis is een middelgrote tot hoge siergras met een veelal opgaande groeiwijze. De hoogte van de meeste soorten variëren tussen de 100 en 200 cm. Het Struisriet is een bladverliezende siergras die tot ver in de winter decoratief is, zeker wanneer de verdorde stengels berijpt zijn. De standplaats van het Diamantgras dient een zonnige tot half beschaduwde plek in de tuin te zijn en is daarbij uitermate geschikt voor op natte gronden. Door de opgaande groeiwijze en de hoogte die het gras kan bereiken, is de Calamagrostis uitstekend te gebruiken als achterbeplanting in een border. Zowel solitair als in groepsbeplanting is het Pluimstruisriet erg mooi en laat zich hierbij goed combineren met andere vaste planten en siergrassen.

De Pluimstruisriet dient in het vroege voorjaar tot zo'n 20 cm boven de grond afgesnoeid te worden. De Calamagrostis zal dan vervolgens weer opnieuw uitlopen met frisgroene bladeren. Vermeerdering van het gras kan door het Struisriet in het voorjaar te scheuren. Hierbij graf je de kluit volledig uit en splits je de plant (met een spade) in verschillende kleinere delen. Plant deze vervolgens terug en geeft rijkelijk water zodat de Pluimstruisriet snel kan wortelen. Dit houdt de plant jong en vitaal en kan tevens toegepast worden om de Calamagrostis wat kleiner te houden.

 

Calamagrostis kopen bij Plant & Grow

Wacht niet langer en bestel vandaag nog het Pluimstruisriet in onze webshop. Binnen 1 tot 5 werkdagen wordt de Calamagrostis bij je thuisbezorgd, vers vanaf de kweker en met aangroeigarantie geleverd. 

 


Niet zeker of deze plant iets is voor in jouw tuin?

Vul hieronder het contactformulier in en wij nemen spoedig contact met je op.
Betaalmethodes

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

Onze socials

Volg ons op social media


Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.