Bodembedekkers

Bodembedekkers online kopen, sterk en betrouwbaar
Online bodembedekkers kopen voor in een border? Zoek niet verder en bekijk nu het ruime aanbod in onze webshop! Creëer een groenblijvend tapijt en profiteer van een onkruidvrije tuin! Een groenblijvende bodembedekker is onderhoudsarm, overal toepasbaar en jaarrond te planten. Maak gebruik van onze online zoekfunctie en vind gemakkelijk de ideale plant voor in je tuin!

Plant & Grow levert groenblijvende bodembedekkers van hoogwaardige kwaliteit direct van de kweker. De planten zijn verkrijgbaar in verschillende blad- en bloemkleuren, te gebruiken in iedere tuin en toepasbaar voor zowel in de volle zon als in de schaduw. Voorkom onkruid in je tuin en koop voordelig online je tuinplanten bij Plant & Grow.

Meer informatie

 
€ 2,09
Acaena 'Blue Haze' Stekelnootje
Stekelnootje

Acaena 'Blue Haze'

ZonHalfschaduw
 
20cm
€ 1,69
Acaena buchananii Stekelnootje
Stekelnootje

Acaena buchananii

ZonHalfschaduw
 
 
10cm
€ 1,59
Acaena magellanica Stekelnootje
Stekelnootje

Acaena magellanica

ZonHalfschaduw
 
10cm
€ 1,29
Acaena microphylla 'Kupferteppich' Stekelnootje
€ 1,59
Ajuga reptans Kruipend zenegroen
Kruipend zenegroen

Ajuga reptans

ZonHalfschaduw
 
15cm
€ 1,59
Ajuga reptans 'Atropurpurea' Kruipend zenegroen
ZonHalfschaduw
 
15cm
€ 1,99
Ajuga reptans 'Black Scallop' Kruipend zenegroen
ZonHalfschaduw
 
20cm
€ 1,79
Ajuga reptans 'Catlin's Giant' Kruipend zenegroen
ZonHalfschaduw
 
25cm
€ 1,59
Arenaria montana Zandkruid
ZonHalfschaduw
 
25cm
€ 1,49
Armeria maritima 'Alba' Engels gras
ZonHalfschaduw
 
20cm
€ 1,49
Armeria maritima 'Splendens' Engels gras
Zon
 
20cm
€ 2,49
Asarum europaeum Mansoor
HalfschaduwSchaduw
 
 
15cm
€ 1,49
Aurinia saxatilis Schildzaad
ZonHalfschaduw
 
30cm
€ 1,59
Campanula portenschlagiana Klokjesbloem
ZonHalfschaduw
 
 
20cm
€ 1,89
Campanula poscharskyana 'E.H. Frost' Klokjesbloem
€ 2,59
Cornus canadensis Kruipende kornoelje
Kruipende kornoelje

Cornus canadensis

Halfschaduw
 
 
20cm
€ 1,39
Cotoneaster dammeri Dwergmispel
ZonHalfschaduw
 
25cm
€ 1,59
Cotoneaster procumbens 'Queen of Carpets' Laagblijvende dwergmispel
ZonHalfschaduw
 
20cm
€ 1,79
Erodium variabile 'Bishop's Form' Reigersbek
€ 1,79
Euonymus fortunei 'Blondy' Kardinaalsmuts
Halfschaduw
50cm
€ 1,49
Euonymus fortunei 'Emerald Gaiety' Bontbladige kardinaalsmuts
Bontbladige kardinaalsmuts

Euonymus fortunei 'Emerald Gaiety'

ZonHalfschaduw
 
50cm
€ 1,59
Euonymus fortunei 'Emerald'n Gold' Bontbladige kardinaalsmuts
Bontbladige kardinaalsmuts

Euonymus fortunei 'Emerald'n Gold'

ZonHalfschaduw
 
50cm
€ 1,59
Euonymus fortunei 'Harlequin' Kardinaalsmuts
ZonHalfschaduw
 
50cm
€ 1,59
Euonymus fortunei 'Minimus' Japanse kardinaalsmuts
Japanse kardinaalsmuts

Euonymus fortunei 'Minimus'

ZonHalfschaduwSchaduw
 
 
25cm
€ 1,59
Euonymus fortunei radicans Japanse kardinaalsmuts
Japanse kardinaalsmuts

Euonymus fortunei radicans

ZonHalfschaduwSchaduw
 
 
40cm
€ 1,79
Festuca gauteri 'Pic Carlet' Zwenkgras
ZonHalfschaduw
 
 
15cm
€ 1,39
Gypsophila repens 'Rosea' Kruipend gipskruid
Kruipend gipskruid

Gypsophila repens 'Rosea'

ZonHalfschaduw
 
10cm
€ 1,29
Hedera helix Klimop
ZonHalfschaduwSchaduw
 
 
500cm
€ 1,39
Hedera helix 'Goldchild' Geelbonte klimop
Geelbonte klimop

Hedera helix 'Goldchild'

ZonHalfschaduwSchaduw
 
 
300cm
€ 1,49
Hedera helix 'Plattensee' Klimop
ZonHalfschaduw
 
 
400cm
€ 1,49
Hedera helix 'Shamrock' Klimop
€ 1,39
Hedera helix 'Woerner' Klimop
ZonHalfschaduwSchaduw
 
500cm
€ 1,49
Hedera helix 'Yellow Ripple' Geelbonte klimop
ZonHalfschaduwSchaduw
250cm
 
 
Volgende pagina ›

Wat zijn bodembedekkers? 

Een bodembedekker is een plant die van nature laag blijft en kruipend over de grond groeit. De twijgen en bladeren bedekken de grond. Ze worden daarom in de volksmond ook wel kruipplanten genoemd.  Vrijwel alle soorten gaan vele jaren mee en hebben weinig onderhoud nodig, waardoor het een ideale tuinplant is om onderhoud aan de tuin te beperken. Welke bodembedekkers je kiest is afhankelijk van je smaak, budget en toepassing in de tuin (zon, halfschaduw, schaduw of droge/vochtige grond).

Uitstekende bodembedekkers zijn bijvoorbeeld de Vinca minor, Waldsteinia ternata en Cotoneaster. De kosten verschillen per soort en potmaat (plantgrootte). Het aantal planten per vierkante meter staat op iedere productpagina vermeld.

 

Welke soorten bodembedekkers zijn er?

De laagblijvende bodembedekker kan in grofweg twee groepen worden onderverdeeld, namelijk de zodevormende en de polvormende bodembedekker. De zodevormende hebben een kruipende groeiwijze waarbij de stengels van de plant snel een dicht tapijt vormen. Wanneer deze uitlopers in contact komen met de bodem worden er vaak wortels gevormd.

De polvormende bodembedekker (zoals de Armeria maritima) groeien, zoals de naam al zegt, als een pol (waaiervorm) waardoor het wat langer duurt voordat de gehele bodem is bedekt. Zodra de bodem volledig is dichtgegroeid (wat snel gebeurt omdat de meeste planten vaak hard groeien) krijgt onkruid nauwelijks kans om zich te ontwikkelen. Dit komt omdat zonlicht niet door het 'groene tapijt' de bodem kan bereiken waardoor de onkruidzaden ook niet kunnen kiemen. Zodra de grond volledig is begroeid zal onkruid plukken verleden tijd zijn. Ook zal de bodem minder snel uitdrogen waardoor er minder gesproeid hoeft te worden in de zomermaanden. Een ander bijkomend voordeel is dat de meeste soorten groenblijvend zijn en vrijwel allemaal goed winterhard. Dit maakt de bodembedekker tot een populaire en veel gekochte tuinplant. Zeker in onderhoudsarme tuinen wordt deze productcategorie veel toegepast. Wil jij onkruid geen kans geven in jouw tuin? Bestel dan vandaag nog online je bodembedekkers bij Plant & Grow.

 

Zijn bodembedekkers winterhard?

Ja, de meeste bodembedekkers zijn winterhard. Dit betekent dat ze de Nederlandse grondvorst overleven en het volgende voorjaar weer mooi uitbloeien. Het kan wel zijn dat de bladeren beschadigd raken. De plant zal onder de aarde in leven blijven. Bij goed onderhoud zal de bodembedekker elk jaar weer uitbloeien. De meeste van onze bodembedekkers geven uw tuin het hele jaar door kleur.

 

Welke kleuren bloemen hebben de bodembedekkers van Plant & Grow?

Bij ons kun je terecht voor de mooiste bodembedekker die bloeit met witte bloemen, roze bloemen, paarse bloemen, gele bloemen, blauwe bloemen, rode bloemen of oranje bloemen. Hierdoor kun je in elke tuin wel een prachtig kleurende bodembedekker kwijt.

 

Toepassingsmogelijkheden bodembedekkende planten

De bodembedekker is een veelzijdige, winterharde tuinplant die in verschillende situaties kan worden toegepast. Ze zijn ook in verschillende soorten en maten (van 5 tot 40 cm) verkrijgbaar en variërend in blad- en bloemkleur en in bloeitijd. Hierbij zijn er soorten die in de volle zon groeien, andere weer beter op een (half) beschaduwde plek in de tuin. Andere groeien weer beter in zand- of kleigrond, natte- of droge grond en een ander is weer perfect te gebruiken voor op een talud. Voor iedere situatie in de tuin is een passende bodembedekker te vinden die ook aansluit bij de wens van de klant. Bodembedekkers laten zich makkelijk combineren en kunnen hierdoor erg breed worden ingezet:

  • In een border zorgt de bodembedekker voor een speels of strak contrast, zeker wanneer deze in combinatie met bijvoorbeeld siergrassen of sierheesters worden geplant.
  • Als vakbeplanting.
  • Onder bomen en sierheesters (onderbeplanting).
  • Op een talud voor een speelse maar natuurlijke uitstraling.
  • Als alternatief voor het klassieke gazon.
  • Naast de grote sierwaarde in de tuin levert de bodembedekker ook een ecologische waarde. Zo biedt de plant bescherming voor kleine diertjes zoals bijvoorbeeld egels, vogels en muizen en zorgt ervoor dat de grond minder snel uitdroogt. Sommige bloeiende bodembedekkers leveren tevens een bijdrage voor bijen, hommels en vlinders.

 

Wanneer bodembedekkers aanplanten? 

Regelmatig krijgen wij de vraag "wanneer kan ik bodembedekkers planten of verplanten?". Het antwoord hierop is heel simpel: omdat al onze planten potgekweekt zijn (en daardoor een goed ontwikkeld wortelgestel hebben) kunnen ze jaarrond aangeplant worden Met jaarrond bedoelen we dus in het voorjaar, zomer, herfst en winter. Zolang het maar niet vriest. Verplanten kun je het beste doen in het vroege voorjaar of najaar (op een bewolkte dag). Snoei hierbij de bodembedekker (lichtjes) terug, dit bevordert de ontwikkeling van het wortelgestel.

Wanneer je bodembedekkers wilt gaan aanplanten is het belangrijk dat de basis goed is, namelijk de bodem. Lees meer tips over de grondbewerkingen en het aanplanten op deze pagina met plantinstructies. 

 

Verzorging en onderhoud van de bodembedekker 

Een groenblijvende bodembedekker is een relatief onderhoudsarme tuin plant. Hierdoor is het de perfecte plant voor een onderhoudsvriendelijke tuin. In de beginfase, dus wanneer de bodembedekker net is aangeplant en nog niet volledig is dichtgegroeid, is het belangrijk om het kiemende onkruid zo snel mogelijk te verwijderen. Na verloop van tijd zal dit niet meer gebeuren aangezien de plant dan de bodem volledig heeft bedekt. Afhankelijk van de soort die je kiest, varieert het aantal planten per vierkante meter. Daarom vermeldt Plant & Grow per product de benodigde aantallen per vierkante meter.
Wanneer de bodembedekker wordt toegepast als vakbeplanting dienen de randen 2 keer per jaar gesnoeid te worden. Hierdoor blijft het een strak geheel. Bloeiende bodembedekkers worden na de bloei nog wel eens teruggesnoeid om hiermee een nieuwe (vaak minder rijkelijk), tweede bloei te stimuleren. Om te zorgen dat de planten ook nog hard groeien en gezond blijven is het verstandig om jaarlijks in de maanden maart of april, een meststof of compost toe te dienen.

 

Bodembedekkers kopen bij Plant & Grow

Voor prachtige bodembedekkers zoals Mansoor, de Hedera helix en de Kruipvlambloem ben je bij Plant & Grow aan het juiste adres. Plantengrow.nl is een gespecialiseerde en servicegerichte webwinkel in de verkoop van tuinplanten, waaronder mooie bodembedekkers. Alle planten die in onze webshop worden aangeboden worden rechtstreeks vanaf de kwekerij geleverd. Hierdoor ben je verzekerd van topkwaliteit planten die met de juiste verzorging uw tuin snel zullen opfleuren. Om levering naar de klant zonder kwaliteitsverlies te laten plaatsvinden verpakken wij al onze planten op een zorgvuldige en stevige manier. Vanwege onze nauwe samenwerking met kwekers en logistieke partners kunnen wij uw bestelde bodembedekkers al binnen 1 tot 4 werkdagen bij u laten bezorgen!

 

Bij Plant & Grow betaal je veilig en vertrouwd met

Betaalmethodes