Anemone (Herfstanemoon)

Anemoon/Herfstanemoon (Anemone) planten bestellen
De Anemone, ook wel Herfstanemoon of Anemoon genoemd is een veelgebruikte tuinplant. Het geslacht Anemone bestaat uit zo'n 120 verschillende soorten uit de ranonkelfamilie (Ranunculaceae). Sommige van deze soorten lenen zich perfect als vaste plant in onze tuin. Oorspronkelijk komt de Anemone voor in Azië en delen van het noordelijk halfrond (gematigde gebieden). In Nederland en België komen 3 soorten Anemone voor in het wild. De Herfstanemoon zoals wij die kennen is veelal afkomstig uit China. Kenmerkend aan deze plant zijn de groene, gelobde bladeren met grote bloemen en opvallende kelkbladeren. Afhankelijk van de soort bloeit de plant met witte, paarse, roze, rode, blauwe of gele bloemen. De meeste bloeien in de maanden september en oktober.

Meer informatie


Pagina 1 / 0
 
Anemone hupehensis 'Splendens' Herfstanemoon
80 cm
2
19
Meest verkocht
Anemone hybrida 'Honorine Jobert' Herfstanemoon
100 cm
2
09
Anemone hybrida 'Königin Charlotte' Herfstanemoon
80 cm
2
09
Anemone hybrida 'Pamina' Herfstanemoon
70 cm
2
09
Anemone hybrida 'Whirlwind' Herfstanemoon
90 cm
2
19
Anemone sylvestris Anemoon
30 cm
1
79
Anemone 'Fantasy Pocahontas' Herfstanemoon
40 cm
Uitverkocht
Anemone hupehensis 'Prinz Heinrich' Herfstanemoon
75 cm
Uitverkocht
Anemone hybrida 'Serenade' Herfstanemoon
80 cm
Uitverkocht

De standplaats van de Anemone kan het beste een zonnige tot half beschaduwde plek in de tuin zijn. Voorkeur gaat uit naar humusrijke, vochthoudende maar waterdoorlatende bodem waarbij leemachtige gronden die jaarlijks worden bemest de meest gunstige grondsoort is. Afhankelijk van de soort Anemoon, varieert de hoogte veelal tussen de 25 en 100 cm. Tegenwoordig worden vrijwel alle Anemomen opgekweekt in een pot en kunnen daardoor jaarrond geplant worden, met uitzondering bij vorst en sneeuw.

De Anemone is breed inzetbaar en past in vrijwel iedere soort tuin. De Anemoon is perfect te gebruiken in een vaste planten border in combinatie met andere tuinplanten. Sommige laagblijvende soorten doen het ook erg goed in een pot op bijvoorbeeld het terras of balkon. Door middel van ondergrondse wortelstokken en/of knol verspreid de Herfstanemoon zich in de tuin. De wortels van de plant hebben een wat vlezige structuur. De plant heeft even de tijd nodig om zich te vestigen, maar als de Anemone eenmaal is geworteld kun je jaren genieten van deze prachtige, onderhoudsarme tuinplant.

 

Anemone kopen bij Plant & Grow

De tuin aanplanten met deze prachtige plant? Goed keuze! Wacht niet langer en bestel de Herfstanemoon vandaag nog in onze webshop. Binnen 1 tot 4 werkdagen wordt de Anemone bij je thuisbezorgd, vers vanaf de kweker met aangroeigarantie.

 


Niet zeker of deze plant iets is voor in jouw tuin?
Betaalmethodes
Wij zijn gecertificeerd!
Thuiswinkel Waarborg
Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

Onze socials

Volg ons op social mediaAlle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.