Alchemilla (Vrouwenmantel)

Vrouwenmantel (Alchemilla) planten bestellen
De Alchemilla is een van de bekendste en meest gebruikte tuinplanten. Deze vast plant is ook bekend onder de naam Vrouwenmantel en behoort tot de familie van de Rosaceae (rozenfamilie). Oorspronkelijk komt de Alchemilla voor in de Kaukasus en in de Karpaten. Hoewel het geslacht Alchemilla zo'n circa 1.000 soorten telt, zijn er slechts enkele die wij in onze tuinen gebruiken. De meest gebruikte soorten zijn de Alchemilla mollis (40 cm) en Alchemilla erythropoda (20 cm) die je beide online kunt kopen in onze webshop.

Meer informatie


Filter
Pagina 1 / 1
  • Toon
 
20 cm
2 Reviews
2
19
Va.
Populair
40 cm
2 Reviews
Vrouwenmantel
Alchemilla mollis
1
99
Va.

De Vrouwenmantel heeft een bossige tot halfronde groeiwijze en kan zich snel uitbreiden. Om die reden kan de Alchemilla ook als bodembedekker worden toegepast. De standplaats van de Vrouwenmantel kan zowel een zonnige als half beschaduwde plek in de tuin zijn. Deze vaste plant groeit op vrijwel iedere grondsoort die voldoende vochthoudend is. Te droge grond wordt niet goed verdragen door de Alchemilla. Let op dat Vrouwenmantel in de zon eerder water nodig heeft dan wanneer de plant in de half schaduw staat.

Een van de grootste sierwaardes van de Vrouwenmantel is het blad. De groene tot groengrijze gelobde bladeren voelen zacht aan en zijn behaard. Regendruppels blijven ook sierlijk op het blad liggen en glinsteren prachtig in de zon. De Vrouwenmantel is niet bladhoudend. Dit betekend dat de plant in de winter bovengronds afsterft en in het voorjaar weer opnieuw uitloopt. De verdorde bladeren kun je het beste in het vroege voorjaar met een snoeischaar afknippen. In de zomermaanden bloeit de Alchemilla met kleine, groengele bloempjes. In de bloeitijd wordt de plant druk bezocht door hommels en bijen. Vrouwenmantel is perfect te gebruiken in borders, zowel als randbeplanting als in groepsbeplanting. Daarnaast kan de Alchemilla ook worden gebruikt als bodembedekker en als onderbeplanting. Hierbij laat de plant zich eenvoudig combineren met andere planten zoals de vaste planten Schoenlappersplant of Klokjesbloem.

Het aantal Vrouwenmantel planten per vierkante meter (plantdichtheid) bedraagt zo'n 9 stuks per m2. Aangezien alle Alchemilla planten van Plant & Grow in pot worden opgekweekt kun je deze jaarrond aanplanten, zolang het op 't moment van aanplanten maar niet vriest. Per strekkende meter Vrouwenmantel kun je zo'n 3 stuks planten aanhouden op een afstand van zo'n ongeveer 30-40 cm.

 

Vrouwenmantel (Alchemilla) kopen bij Plant & Grow

Vrouwenmantel plant kopen kan voordelig online bij Plant & Grow, de plantenspecialist van Nederland en België. Alle planten worden rechtstreeks vanuit de kwekerij geleverd. Hierdoor ben je verzekerd van topkwaliteit Alchemilla planten. Na ontvangst van je bestelling bedraagt de levertijd zo'n 1 tot 5 werkdagen. Wacht niet langer en bestel je Vrouwenmantel planten vandaag nog in onze webshop!

 

Alchemilla (Vrouwenmantel) Veelgestelde vragen

Alle veelgestelde vragen over Alchemilla (Vrouwenmantel)


Wat kost Vrouwenmantel?

Bekijk de actuele prijs van de Alchemilla soorten hierboven.


Hoe lang en wanneer bloeit Vrouwenmantel?

De Alchemilla erythropoda bloeit in de maanden april, mei en juni. De Alchemilla mollis bloei van mei tot en met september.


Hoe en wanneer Vrouwenmantel planten?

Vrouwenmantel kan jaarrond aangeplant worden zolang het op 't moment van aanplanten maar niet vriest. Uitgebreide informatie over hoe en wanneer aanplanten vind je op de productpagina van de desbetreffende Alchemilla soort. Zie hierbij "Verzorging en onderhouden - aanplanten".


Wanneer Vrouwenmantel verplaatsen?

De beste periode om Alchemilla te verplanten is in het voorjaar of najaar. De plant is dan namelijk (nog) in rust.


Wanneer Vrouwenmantel (terug)snoeien?

De Alchemilla dient in het voorjaar tot zo'n 2-5 cm boven de grond teruggesnoeid te worden.


Vrouwenmantel waar te koop?

Plant & Grow heeft 2 soorten Vrouwenmantel in het assortiment, namelijk de Alchemilla mollis en Alchemilla erythropoda. Deze zijn voordelig online te bestellen, rechtstreeks van de kweker!


Hoe gebruik je Vrouwenmantel?

De Alchemilla kan het beste in borders worden toegepast en is het mooist in (kleine/grote) groepjes bij elkaar, in combinatie met andere vasten planten.


Hoe hoog wordt Vrouwenmantel?

Afhankelijk van de soort, wordt Alchemilla zo'n 20 tot 40 cm hoog. Zie onze Vrouwenmantel soorten.


Is Vrouwenmantel groenblijvend/wintergroen?

Nee, de Alchemilla sterft in de winter bovengronds af, om vervolgens in het voorjaar weer opnieuw uit te lopen.


Niet zeker of deze plant iets is voor in jouw tuin?

Vul hieronder het contactformulier in en wij nemen spoedig contact met je op.
Betaalmethodes

Wij zijn gecertificeerd!
Thuiswinkel Waarborg
Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

Onze socials

Volg ons op social media


Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.