Aconitum carmichaelii 'Arendsii'

Monnikskap 1 Beoordeling
Hoogte plant bij levering
5-10 cm | Pot 9x9cm
Prijs
3,59
m2
=
Aantal Planten


Profiteer van onze staffelkorting
Va. 2 stuks
€ 3,99
Va. 6 stuks
€ 3,89
Va. 12 stuks
€ 3,79
Va. 24 stuks
€ 3,69
Va. 96 stuks
€ 3,59

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Monnikskap

De Aconitum carmichaelii 'Arendsii', ook wel Monnikskap genoemd is een is polvormende vaste plant die tot laat in het seizoen erg decoratief is. Hoe mooi de plant ook is, let op want de Aconitum carmichaelii 'Arendsii' is giftig. Meer hierover, zie "Verzorging en onderhoud" hieronder. Het glanzende blad is handvormig ingesneden, heeft opvallende nerven en heeft een veelal donkergroene kleur.

In de maanden augustus, september en oktober bloeit de Aconitum carmichaelii 'Arendsii' met donkerblauwe, iets wat purperkleurige bloemen die in trosjes bij elkaar staan. Hommels en bijen zijn dol op deze bloemen en zullen dan ook zeker je tuin weten te vinden. De standplaats van de Monnikskap dient bij voorkeur een half beschaduwde plek in de tuin te zijn op een voedzame (humusrijk), vochthoudende maar wel waterdoorlatende bodem.

Met name in de herfst en winter is het belangrijk dat Aconitum carmichaelii 'Arendsii' niet in te natte grond staat. Een zonnige standplaats (liefst wat beschut) behoord ook tot de mogelijkheden, maar zorg dan wel dat de grond in de zomer goed vochtig blijft. Uiteindelijk kan deze Monnikskap een hoogte bereiken varieert tussen 80 en 120 cm. Hierbij leent de vaste plant zich goed voor in een border. Verder laat de Aconitum zich makkelijk combineren met andere vaste planten voor in de half schaduw en is goed winterhard. Omdat alle delen van de plant giftig zijn, is het aan te raden om tijdens het tuinieren handschoenen te dragen.

De Aconitum carmichaelii 'Arendsii' (Monnikskap) kun je voordelig online kopen bij tuinplanten webshop Plant & Grow.

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Aconitum carmichaelii 'Arendsii'

Artikelnummer
730
Levertijd
1-5
werkdagen
Geslacht
Aconitum (bekijk alle soorten)
Groeivorm(en)
Opgaande groeiwijze
Hoogte plant bij levering
5-10 cm Pot 9x9cm
Volwassen hoogte plant
100 cm
Bloeikleur
Blauw, Paars
Bloeimaand(en)
Augustus, September, Oktober
Standplaats
Halfschaduw
Plantafstand
± 9 per m2
Grondsoort
Alle grondsoorten, goed doorlatend
Toepassing
Border, Groepsbeplanting
Groenblijvend
Nee
Winterhardheid
Goed
Geurend
Nee
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
 • Jaarrond te planten
 • Onderhoudsarm
 • Snelgroeiend

  Aconitum carmichaelii 'Arendsii' Combineren met andere planten

  Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Aconitum carmichaelii 'Arendsii'. Deze planten zijn los van elkaar, maar ook als complete borderpakketten te bestellen.  Aconitum carmichaelii 'Arendsii' Verzorging en onderhoud  Aanplanten

  Plant & Grow adviseert zo'n 9 stuks per m² (bij een potmaat van 9x9 cm) te planten op een zonnige of half beschaduwde plek in de tuin. Voordat de Aconitum carmichaelii ‘Arendsii’ wordt aangeplant is het belangrijk dat de grondbewerking op de juiste manier is uitgevoerd. Voor tips en advies, zie onze pagina over grondbewerking en plantinstructies.

  Deze tuinplant is potgekweekt en kan daardoor jaarrond aangeplant worden, met uitzondering van vorst- en sneeuwperiode. Geef na aanplanten rijkelijk water zodat de plant zich goed kan wortelen en dus goed kan gaan groeien. Voorkom direct contact met de plant en gebruik dus bij het aanplanten handschoenen, de plant is namelijk sterk giftig.


  Bemesten

  Bio Tuinmest
  15
  99
  Per st.

  De Aconitum carmichaelii ‘Arendsii’ heeft een bovengemiddelde mestbehoefte. Om te zorgen dat de plant goed blijft groeien adviseren wij om de plant in het voorjaar en zomer rijkelijk te bemesten met een (organische) meststof. Gebruik hiervoor meststoffen die een werkingsduur hebben van zo’n 4 maanden zodat in deze periode alle voedingstoffen worden vrijgegeven. De Aconitum carmichaelii ‘Arendsii’ groeit hard en kan deze voedingstoffen dan ook goed gebruiken. Strooi dus wat meer mestkorrels dan normaal.

  Bemest de plant hierbij in de maanden maart (eerste keer) en juni (tweede keer) en voorkom hiermee een mesttekort. Strooi hierbij de mestkorrels niet in de plant, maar rondom de plant. Indien er op korte termijn geen regen wordt voorspelt kun je het beste zelf even lichtjes water geven. De mestkorrels zullen zodra ze in contact komen met vocht de eerste voedingstoffen vrij laten komen. Gebruik bij het bemesten handschoenen om direct contact met de plant te voorkomen. De Aconitum carmichaelii ‘Arendsii’ is namelijk giftig.


  Snoeien

  Afgestorven plantdelen dienen in het voorjaar pas teruggesnoeid te worden. Deze beschermen de plant van nature tegen vorst in de winter. Snoei de Aconitum carmichaelii ‘Arendsii’ voordat de nieuwe uitlopers tevoorschijn komen, zo’n 10 cm boven de grond terug. Eventueel zou je de uitgebloeide delen van de plant in het najaar al weg kunnen knippen, maar laat zoveel mogelijk van de stengel staan. Aangezien bij het snoeien van de plant (afhankelijk van het seizoen: najaar of voorjaar) sap vrij kan komen is het zeer belangrijk om handschoenen te dragen vanwege de giftigheid van de plant. Maak na het snoeien ook de snoeischaar goed schoon.


  Water geven

  Om te voorkomen dat de Aconitum carmichaelii ‘Arendsii’ uitdroogt is het raadzaam om de plant tijdig water te geven. Vooral bij veel zonneschijn en hoge temperaturen (met wind) in de zomer verdampt er veel vocht. Deze kan het beste aangevuld worden door de plant rijkelijk te besproeien. Voor de ontwikkeling van het wortelgestel kun je beter minder vaak sproeien maar dan wel rijkelijk, in plaats van iedere dag een klein beetje water geven. Dit stimuleert de plant meer om ook zelf op zoek te gaan naar water in de grond. Vermijd direct contact met de plant.


  Scheuren

  Het is belangrijk om de Aconitum carmichaelii ‘Arendsii’ na een jaar om 3 te scheuren. Hierbij wordt de plant in de lente of herfst in zijn geheel uitgegraven. Vervolgens wordt de plant opgesplitst in meerdere plantdelen, waarbij de oude delen (met name de kern) weggegooid kan worden. De jonge plantdelen die zich in de meeste gevallen aan de buitenkant van de plant bevinden, kunnen terug geplant worden. Zo blijft de plant jong en vitaal wat je vervolgens terugziet in de groei- en bloeikracht van de plant. Gebruik hierbij altijd handschoenen aangezien de Monnikskap bovengemiddeld giftig is.


  Bijzonderheden

  Aangezien de Aconitum carmichaelii 'Arendsii' sterk giftig is, raden wij aan ieder contact met de plant te voorkomen. Bij het tuinieren of het uit de verpakking halen van de plant is dit uiteraard lastig, dus gebruik hierbij altijd handschoenen en vermijd direct contact op andere delen van het lichaam. Na het tuinieren goed je handen wassen. Alleen al het sap van de plant (op huid) kan al een heftige reactie teweegbrengen.

  Deze plant is niet geschikt voor tuinen met (kleine) kinderen, let dus extra op!


  Handig voor erbij
  Bijpassende producten voor tuinplanten
  Bio Tuinmest
  15
  99
  Per st.
  Potgrond compact
  4
  99
  Per st.
  Plantenvoeding
  10
  95
  Per st.
  Plantbooster
  12
  95
  Per st.
  Beoordelingen van onze klanten

  Beoordelingen van onze klanten over

  Aconitum carmichaelii 'Arendsii'
  Voeg beoordeling toe
  Betaalmethodes

  Wij zijn gecertificeerd!
  Thuiswinkel Waarborg
  Hulp nodig?

  Neem contact op met onze klantenservice

  Onze socials

  Volg ons op social media


  Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.